Çanakkale Zaferi’ne Yakışır Bir Gece

Çanakkale Zaferi’ne Yakışır Bir Gece

 “Şiir ve Türkülerle Çanakkale” programı büyük bir katılımla Denizli Büyükşehir Belediyesi Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda gerçekleştirildi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi ve Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR)tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “Şiir ve Türkülerle Çanakkale” programı büyük bir katılımla Denizli Büyükşehir Belediyesi Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda gerçekleştirildi.

Çanakkale Zaferi anma gecesine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Pamukkale Belediye Başkan Adayı Avni Örki, Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu ve çok sayıda izleyici katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan programda YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu açış konuşmasında “Başarılar ve zaferler sahip çıkıldıkça büyür ve anlam kazanır. Çanakkale Zaferi, her Türk evladının gururla hatırlayacağı, onurla bahsedeceği ve sorumluluk bilinciyle genç nesle aktaracağı altın harflerle süslü tarih sayfalarımızdan sadece birisidir ama en önemli sayfalardan birisidir; çünkü bu zafer bir milletin küllerinden nasıl yeniden doğduğunun bir belgesidir. Bu öyle bir zaferdir ki tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan bir yeniden diriliş destanıdır.” Dedi.

Genel Başkan Uslu “O gün bayraklaştırılan bağımsızlığımızın ilelebet devam edeceği inancıyla tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, tüm gazilerimizi şükranla anıyorum. Geceye vermiş oldukları destekten dolayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan’a, Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Mustafa Gökoğlan’a, Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Sayın Hüdaverdi Otaklı’ya ve sayın Hamdi Helvacılar Başkanıma, yönetim kurulu üyelerine, şair ve sanatçı dostlarıma ve bu gecede bizimle olduğunuz için sizlere özellikle teşekkür ediyorum.” dedi.

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar da çocuklarımızın şehitlik, gazilik, vatan, millet, bayrak gibi kutsal kavramlarımızı doğru öğrenmesi için gayret ettiklerini belirterek “Bizim maddi kaygılar peşinde koştuğumuz gibi yanlış bir algı oluşmamalıdır, biz şehitlerimizin şahadetlerinin şahitleriyiz, şehitlerimizin ne için şehit olduğunu, biz gazilerin de ne için gazi olduğumuzu yaşayan kişiler olarak gençlerimize anlatmaya çalışıyoruz. Zaferlerin kolay kazanılmadığını, vatanın kolay vatan olmadığını, ezanın susmaması, bayrağın inmemesi için canlarımızı ortaya koyduğumuzu anlatıyoruz. Büyükşehir Belediyesi etüd merkezlerinde çocuklarımızla beraber olarak bunu gerçekleştiriyoruz.”dedi ve şöyle devam etti: “Gerekirse biz bugün de şehit olmaya gazi olmaya hazırız.”

Başkan Helvacılar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan’a, Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Mustafa Gökoğlan’a, Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Sayın Hüdaverdi Otaklı’ya ve bu etkinliği düzenleyen YAZ-AR-BİR şairlerine sanatçılarına teşekkür etti.

Günün anlamı ve önemi üzerine görüşlerini aktaran Denizli Pamukkale Belediye Başkan Adayı Avni Örki şehit ve vafat etmiş gazileri rahmetle yad ederek, gazilerle birlikte olduğunda farklı bir hisse kapıldığını, duygulandığını anlatarak, ulu önderi her anışında Gazi Mustafa Kemal olarak ifade ettiğini belirterek katılımcıları ve emeği geçenleri kutladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan da “Çanakkale’deki düşmanların ülkemiz üzerindeki niyetleri neyse bugün de aynı niyetlerle ülkemiz üzerinde oyunlar oynanmak istenmektedir. Türk milleti asla buna müsaade etmeyecektir. Bayrak inmeyecek, ezan dinmeyecektir.” dedi.

Önemi Tartışılmaz

Gökoğlan, Çanakkale zaferinin tarihimizdeki yeri ve öneminin tartışılmaz olduğunu, bu vesileyle de tüm şehitlerimizi rahmetle andığını, gazilerimize şükranlarını sunduğunu ifade ederek gecenin organizasyonunda emeği geçenleri kutladı.

Merkezefendi İlçe Kaymakamı Dr. Adem Uslu; Çanakkale’nin Türkiye Cumhuriyeti harcının karıldığı yer olduğunu belirterek Çanakkale Zaferi’ni anma programlarına katılmaya gayret ettiğini anlattı. Şairlerin kendi yazdıkları şiirleri okuduğunu ve sanatçıların da türkülerle desteklediğini anlatarak katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan “Siz değerli gazilerimizi gördükçe sizlerden güç alıyorum.” Çanakkale’nin bir milletin var oluş destanı olduğunu, bu günümüzü kendilerine borçlu olduğumuz tüm şehit ve gazileri rahmetle, minnetle, şükranla anarak, “Bugün 14 Mart’ta buradayız, 18’inde Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde, bir hafta boyunca etkinliklerimiz devam edecek.”dedi.

Başkan Zolan’dan Teşekkür

Zolan, Etkinliği hazırlayan Sanatçı ve şairlere, YAZ-AR-BİR Derneğine, Muharip Gaziler Derneği’ne teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra, sunuculuğunu Betül Yatağan’ın yaptığı programa geçildi. Programda 1 ozan, 3 Türk halk müziği sanatçısı ve 16 şair eserlerini yorumladı.

Etkinlikte yer alan sanatçılar: Ozan Nihat, Mehmet Dağal, Sultan Turun, Hasan Arzuman olurken, şairler de şu isimlerden oluştu: Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, Reyhan Pervanlar Karaalp, Mehmet Aslan, Ali Tuluk, İsmail Gökçe, Kadir Yatağan, Melahat Kuzu, Muhammet Kahraman, Ahmet Sarı, Abdullah Aksoy,Yakup Pekel, Serdar Gedizlioğlu, Veli Aykar, Mehmet Akdağoğlu, Sevim Ayhan, Leyla Meral Uçrak.

Program sonrasında katılımcılara belgeleri Merkezefendi İlçe Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar ve YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu tarafından takdim edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.