Canlarını Severek Feda Ettiler

Canlarını Severek Feda Ettiler

Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz 15 Mayıs Milli Mücadele Günü hakkında bir mesaj paylaştı.

A+A-

Denizli halkının 99 sene evvel korkusuz bir şekilde diriliş destanı yazdığını ve bu tarihin hiçbir durumda unutulmaması gerektiğine dikkatleri çeken AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Milli egemenliğe karşı yapılan saldırılara karşı, birlik içerisinde her zaman gerekli cevabı vereceklerini ifade etti.

O zamanlardan bu zamanlara zorlu mücadeleler ile gelindiğinden bahseden Başkan Filiz; yoksulluk içerisinden gelen bir Türkiye’den, bugün gelinen noktada kendi milli savunma silahlarını yapan, kendi barajını inşa eden, üretimini yapan ve ürettiğinin büyük bir bölümünü dışarıya satan dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmiş olan bir ülke konumuna geldiğini, bunu birlikte, beraber, çalışarak yaptıklarını, bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde olmak, sımsıkı birbirimize sarılmak ve düşmana hiçbir zaman fırsat vermemek gerektiğinin unutulmaması gerekliliğini vurguladı.

Kurtuluş Meşalesi Yakıldı

Başkan Filiz; 15 Mayıs Milli Mücadele Günü’nün Denizli için farklı bir önem taşıdığını ifade ederek, 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir ilinin Yunanlılarca işgal edilmesinden 4 saat sonra, Denizli ilinde Müftü Ahmet Hulusi Efendi vatandaşları toplayıp kurtuluş mücadelesini başlattığını, Kayalık Camisinin ön tarafında toplanan vatandaşların, Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin liderliğinde Bayramyeri Meydanı'na doğru yürüyüş yaptığını ve şu anda Atatürk Etnografya Müzesi olan binada bulunan sancağı alıp Bayramyeri'ne geldiklerini,burada okuduğu fetva ile vatanın savunulması gerektiğini dile getiren Hulusi Efendi’nin kurtuluş meşalesini yaktığını, Denizli'nin Sarayköy ilçesine gelen düşmanın gösterilen direniş neticesinde köprüden geçemediğini ve Denizli'ye girmesine izin verilmediğini, İşte bu sebepten  bu günün Denizli için gurur günü olduğunu söyledi.

Başkan Filiz paylaşımının devamla şunları söyledi:

O zamanın vatanperverleri, Müftü Ahmet Hulusi Efendi liderliğinde yokluklara ve zor şartlara rağmen Yunan işgaline karşı canlarını ortaya koyarak mücadele etmekten kesinlikle geri durmadılar. 15 Mayıs’ta, milli mücadelenin ateşini yakıp düşmana Anadolu'nun geçilemeyeceğini kahramanca bir şekilde gösterdiler. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadele'de, 15 Temmuz'da ve ülke savunmalarında bu aziz vatan ve millet için canlarını severek feda eden aziz şehitleri rahmetle ve minnet ile anıyorum.

Biz, bu direnmenin çok önemli olduğunu biliyoruz ve unutulmasın diye de 15 Mayıs’ı Milli Mücadele Günü diye kutluyoruz. Denizli Belediye Meclisi Mayıs 2007’de toplantısında aldığı karar ile 15 Mayıs’ın Denizli Milli Mücadele Günü olarak kutlanması sağlandı. Bu günün Milli Mücadele Günü olarak kabul edilerek, bu gurur gününün tüm Denizlililer tarafından coşku ile kutlanması kararının alınmasında emeği geçen Belediye Başkanı ve Meclis üyelerine teşekkür ediyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.