Çardak Havalimanında Sıkıntı Bitiyor

Çardak Havalimanında Sıkıntı Bitiyor

Denizli'de uzun süredir sıkıntının sürdüğü Çardak Havalimanı taksi taşımacılığında ihale yapıldı.

A+A-

İki firmanın katıldığı ihaleyi Ortaçeşme Taksi Kooperatifi kazandı. İhalenin sonucunda ihaleyi kazanan firma yıllık taksi başına 28 bin lira ödeme yapacak.

Çardak Havalimanında geçen Eylül aynından bu yana süren sıkıntılı süreç sona erdi. Havalimanı yönetiminin dolmuş taksi uygulaması iddiasıyla 26 yıldır Havalimanından yolcu taşımacılığı yapan Pamukkale Taksi Kooperatifinin Kasım ayı başından itibaren Havalimanından yolcu almasını yasaklamasıyla başlayan süreç durak dışında taksilerin havalimanından yolcu alamamasıyla devam etmişti.

Denizli’nin tepki çeken olayla ilgili yeni bir ihale yaptı. BAYTUR ile Ortaçeşme Taksi Kooperatifinin katıldığı ihalenin sonucu dudak uçuklattı. Kıran kırana geçen ihaleyi kazanan Ortaçeşme Taksi Kooperatifi havalimanına yıllık araç başı 28 bin lira ödeyecek.

Yolcular Kaygılı

Öte yandan, Çardak Hava Limanı’nda bir süredir devam eden “taksici-taksi dolmuşçu” tartışması Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin 19 Şubat Salı günü gerçekleştirdiği ihale ile de çözüme ulaşmışa benzemiyor. 3 firma ve kooperatifin katıldığı ihalede ortaya faiş bir hat işletme kirası çıkarken, kazanan kuruluşun bu kadar yüksek bir kira bedelini nasıl ödeyeceği konusu hem kaygı yarattı hem de tartışma konusu oldu. Çardak Hava Limanı’nı sık sık kullanan Denizlili yolcular ve özellikle de işadamları ise ihale sonucundan kaygılı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.