Çardak’a Büyük Yatırımlar Geliyor

Çardak’a Büyük Yatırımlar Geliyor

AK PARTİ Milletvekili Mehmet Yüksel:20 yıllık sorunu bakan çözdü

A+A-

Özdemir Sabancı Sanayi Bölgesi özel statüye alındı

 

Devletin her türlü yatırımı yaptığı, ancak bir türlü yatırımcı anlamında beklenen ilgiyi göremeyen Çardak Özdemir Sabancı Sanayi Bölgesi’nin sorununu Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci çözdü.

 

Bakanlığı döneminde birçok konuda Denizli’nin önünü açan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yine önemli bir hizmete daha imza attı. 1997 yılında altyapısı ile her şeyiyle 1 yıl gibi kısa bir süre içinde tamamlanan 3 milyon 200 bin metrekarelik sanayi bölgesi Çardak Özdemir Sabancı Sanayi, artık özel statüye alındı. Özel statüye alınma, sanayi bölgesine yakın zamanda çok büyük yatırımcıların gelmesi ve yeni iş alanlarının açılması anlamına geliyor. Çardak’da bir dizi gezi ve incelemelerde bulunan AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Mehmet Yüksel, Belediye Bakanı Mahmut Öztürk ve İlçe Başkanı Mehmet Pala ile birlikte sanayi bölgesine giderek burada incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından Çardak Özdemir Sabancı Sanayi Bölgesi önünde açıklamalara bulunan AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Mehmet Yüksel, “1996 yılında başlanarak 1997 yılında altyapısı ile her şeyiyle tamamlanan 3 milyon 200 bin metrekarelik bir sanayi bölgemiz var.Özdemir Sabancı Sanayi Bölgesi, bu dönemde özel sanayi bölgesi kapsamında alınıyor. Nihat Zeybekci’nin de katkıları ile artık bu bölge özel sanayi bölgesi kapsamında değerlendirilecek ve teşvik ile katkılar sağlanacak” dedi.

 

10 BİNLERCE İNSANIMIZ ÇALIŞACAK

 

Buraya büyük yatırımların yapılacağını ve büyük fabrikaların açılacağını anlatan Yüksel, “Çardak Özel Sanayi Bozkurt için çok büyük önem arz ediyor. Bu bölgenin insanı çalışkandır. Çardak Özdemir Sabancı özel sanayi bölgesi 20 yıl önce açılmasına rağmen bir türlü umulduğu gibi bir fabrika akımına uğramadı. Bununla ilgili deneme yapıldı. Ancak başarılı olunamadı. Özel teşviklerle birlikle ciddi talepler var. Bu yatırımlar yapılınca 10 binlerce insanımızın çalışacağı alanlar oluşacak. Bu bölge serbest bölge, havaalanı ve özel bölgesi ile yatırım için çok cazip bir bölge oldu” dedi.

 

ÇARDAK İÇİN ÖNEMLİ

 

Devletin yatırımcı için her türlü altyapıyı düşündüğünü ifade eden Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, Çardak için bölgenin önemine değindi. Öztürk, “Talihsizlikler nedeniyle bu bölgeye bir türlü yatırım yapılamadı. Teşvik kapsamına alınamadı. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’nin yoğun gayretleri ile artık bu sorunu ortadan kaldırdığımızı düşünüyorum. Özel bir statüye kavuşturuluyor. Bölgemize çok büyük katkılar sağlayacağına olan inancımız tamdır” dedi.

 

İLÇE OLARAK SEVİNÇLİYİZ

 

İlçe Başkanı Mehmet Pala da değerlendirmesinde, Çardak Özdemir Sabancı Sanayi Bölgesi’nde 20 yıldır bir iş yapılmadı. Bundan sonra büyük yatırımların geleceğine inanıyoruz. Sevinçliyiz. İlçe halkı olarak heyecanla bekliyoruz. Yatırım demek yeni iş alanlarının açılması demek. İnsanlarımızın evlerine ekmek götürebilmesi demektir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.