Çardak'ta Türkiye'de Bir İlk Gerçekleşti

Çardak'ta Türkiye'de Bir İlk Gerçekleşti

Çardak ilçesi Gölcük Köyü’nde ikamet eden Sarıkeçili Yörükleri, köylerinin ve çevrelerindeki insanların yararlanabilmesi ve tarımsal alanda çığır açmak için “Sarıkeçili Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni” kurarak faaliyete geçirdiler.

A+A-

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Kooperatifin ilk hizmeti tarımsal makinalarla hizmet olduğu gibi, süt toplama merkezi ile köylülerin sütlerini en iyi şekilde değerlendirebilmek.

 

Sarıkeçili Yörükleri, Türkiye7de bir ilke imza atarak, ilkkez Tarımsal kalkınma kooperatif kurdular ve yöre halkının hizmetine sundular.

Geçtiğimiz aylar içersinde Antalya’da düzenlenen Kooperatifçilik eğitim seminerlerine giderek, sertifikalarını alan Çardak Gölcük köyünde ikamet eden Musa Yüncü, H.İbrahim Gücün, Osman Tufan ve arkadaşları, eğitimlerini tamamladıktan sonra Gölcük köyüne gelerek, tarımsal kalkınma kooperatifi kurmak için köyde tarım ile uğraşanlara konu açtıktan sonra  SARIKEÇİLİ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ adı altında bir kooperatif kurarak, tarımsal alanda bütün Yörükler başta olmak üzere, çevre köylerdeki tarımcıların yararlanmaları ile hizmetlerine başladılar.

Gölcük köyünde geçtiğimiz günlerde yaptıkları ilk kongre ile kooperatiflerinin yönetimini de seçen Sarıkeçili Yörükleri Tarımsal Kooperatifi kurucularından Engin Yüncü ve Osman Tufan,  “Yöremizin kalkınması için bizde elimizi taşın altına koymak istedik. Birlikten kuvvet doğar düstüru ile hareket ederek, kooperatifimizi kurduk. Şimdilik 15 üyemiz var.  Kooperatif olarak süt sığırcılığı konusunda yöremizin gelişmesini sağlayacağız. Süt toplama, ziraat aletleri temin etme, yem desteği gibi hizmetlerimiz olacak.” Dediler.

Çardak ilçesi Gölcük köyü insanlarının Sarıkeçili Yörüklerinden olduğunu, bunun içinde kooperatiflerinin ismini Sarıkeçili olarak oy birliği ile koyduklarını dile getiren Engin Yüncü, “Amacımız hem çevremize hizmet etmek, hem de Yörüklük anlayışımızı, bağlarımızı, geçmişimizi unutmadan geleceğe emin adımlarla yürüyebilmektir. Bu kooperatif ile Türkiye’de bir ilki başlattık. Bütün Yörük kardeşlerimize hizmet etmek de amaçlarımız içinde.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.