Çavuşoğlu: 17 - 25 Aralık'ı Unutmayacağız

Çavuşoğlu: 17 - 25 Aralık'ı Unutmayacağız

2013 yılında yapılan 17 - 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yapan Bülent Nuri Çavuşoğlu, "AKP bunu ne kadar unutturmak istese de biz hatırlatmaya devam edeceğiz, unutturmayacağız''

A+A-

17 Aralık 2013'te Türkiye'de 4 Bakan ile birlikte, çeşitli düzeyde bürokrat ve işadamlarının şüpheli olduğu yolsuzluk, rüşvet ve kaçakçılık operasyonlarının başlatıldığını belirten Bülent Nuri Çavuşoğlu, "17 Aralık sürecinin ardından TBMM'de kurulan soruşturma komisyonunda, AKP'li üyelerin oylarıyla olaylara karışan 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmesi reddedilmiş, yine TBMM'de yapılan oylamada bakanların Yüce Divan'a gönderilmemeleri yönünde karar verilerek, gerçeklerin üzeri örtülmeye çalışılmıştır.

Kendilerini Halkın Vicdanında Aklayamamışlardır

Ancak ABD'de açılan Reza Zarrab davasında; Zarrab'ın Türkiye'de üst düzey bürokrat ve devlet görevlileriyle ilişkileri ortaya çıkmış, bununla ilgili İstanbul Milletvekilimiz İlhan Cihaner'in takipsizlik kararının kaldırılmasına yönelik yaptığı başvuru reddedilmiştir.

ABD Hazinesi’nin istihbarat birimi FinCEN’in 1999 ile 2017 yıllarını kapsayan ve basına sızan raporunda Türkiye'de siyasetçilere 800 Milyon Dolar rüşvet verildiği iddiaları yer almaktadır. Her ne kadar örtbas etmeye çalışsalar da mızrak çuvala sığmamaktadır. Kendilerini TBMM'de oy çokluğu ile aklasalar da halkın vicdanında aklayamamışlardır" dedi.

17 - 25 Aralık Operasyonlarında ortaya çıkan yolsuzlukların AKP'nin siyasi tarihinde kara bir leke olarak kalacağını iddia eden Çavuşoğlu, "Aradan yüz yıl geçse de insanımız, çocuklarımız, torunlarımız onların torunları bu yolsuzlukları görecekler. İstedikleri kadar üstünü örtüp kapatmaya çalışsınlar, faydası yok. Halkımız gerçekleri görüyor.

18 Yıllık AKP iktidarının ülkemizi getirdiği durum ortada. Kendi vatandaşlarının durumunu göremeyen, pandemide 5 maskeyi dağıtmayı beceremeyen, can çekişen esnafın, traktörleri haczedilen çiftçilerin, sayıları milyonları bulan EYT'lilerin, ekonomik krizle boğuşan asgari ücretlinin, atanamayan öğretmenlerin sorunlarını çözemeyen AKP, yolsuzlukların üstünü örterek, haberlere yayın yasağı getirerek, CHP'nin kitapçıklarını yasaklayarak koltuğunu korumaya çalışmaktadır.

AKP 17 - 25 Aralık soruşturmasını ne kadar unutturmak istese de biz hatırlatmaya devam edeceğiz, unutturmayacağız. Yapılacak ilk seçimlerde Halkın iktidarını kurarak, Türkiye'yi yeniden şeffaf, hesap verebilir hükümet ile tanıştıracağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.