Çavuşoğlu: Bu İşin İyisi Kötü Olmaz!

Çavuşoğlu: Bu İşin İyisi Kötü Olmaz!

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, , 12 Eylül 1980 darbesinin 40. yıl dönümü münasebeti ile bir açıklama yaptı.

A+A-

Başkan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada “12 Eylül darbecileri tarafından uygulanan baskıcı, antidemokratik hukuk dışı uygulamalar, bugün iktidar eliyle uygulanmaya devam ediyor” dedi.

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümünde basın açıklaması yaparak, darbe koşullarının iktidar eliyle devam ettirildiğini iddia etti. Çavuşoğlu açıklamasında, “15 Temmuz FETÖ terör örgütü darbe girişimine karşı birlikte mücadele edilirken ne yazık ki 20 Temmuz’dan sonra sivil darbe anlamında muhaliflere yönelik hukuk dışı hak ve özgürlüklerin askıya alındığı bir dönem yaşanmıştır. O gün de gazeteci ve akademisyenler cezaevine atılıyordu, bu gün de atılıyor. OHAL döneminde çıkarılan KHK’lar ile adil yargılanma hakkı ve Anayasal hak ve özgürlükler ihlal edilmiş, binlerce yurttaş iktidara muhalif olduğu için mağdur edilmiştir” diye konuştu.

12 Eylül’ü Aratmıyor

Çavuşoğlu açıklamasında, “Kuvvetler ayrılığı, denge ve denetleme devre dışı bırakılmıştır. AKP’nin tek adam rejimi ve uygulamaları 12 Eylül’ü aratmamaktadır. Darbenin iyisi kötüsü olmaz. Ülkemizde darbe ikliminden tek çıkış yolu vardır. Bu da Demokrasi ve Özgürlüklerin var olmasıdır. Özgürlükçü Demokratik bir yeni anayasadır. Anayasal hak ve Özgürlüklerin yaşandığı Demokratik laik çağdaş Hukuk Devletinin gerçekleştirilmesidir. 12 Eylül darbesini yapanlar, 'Asmayalım da besleyelim mi' dedikleri 17 yaşındaki Erdal Eren’in yaşını büyütüp astılar. Bugün Kenan Evren hatırlanmıyor ama Erdal Eren hâlâ 17 yaşında. Askeri ve sivil tüm darbeler, demokrasiyi ortadan kaldırmaya yönelik insanlık dışı girişimlerdir. Türkiye’nin çağdaşlık ve demokrasi hedefinde onlarca yılını çalıp ülkemizi karanlığa mahkûm eden 12 Eylül’ü ve diğer tüm darbeleri nefretle kınıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.