Çavuşoğlu, “Ümit Ediyorum ki Bu Yanlıştan Bir An Önce Dönerler''

Çavuşoğlu, “Ümit Ediyorum ki Bu Yanlıştan Bir An Önce Dönerler''

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisini aldığı karar için hukuki süreci başlatacaklarını söyledi.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin Başkan Osman Zolan’a bazı taşınmazların satışı için yetki vermesine tepki göstererek, satışların durdurulması için hukuki süreci başlatacaklarını söyledi.

CHP’li Belediye Başkanı Ali Marım zamanında Çakmak Mahallesinde belediyeye dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması amacıyla kazandırılan 460 bin metrekarelik arsanın satış yetkisinin Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a verilmesine tepki gösteren CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Söz konusu arazi, dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması amacıyla alınmış, gecekondu önleme bölgesi olarak planlanmıştı. Şimdi araziyi parsel parsel ayırıp satarak, kat sayısını 15’e çıkararak rant elde etmeye çalışıyorlar. O arsalar Denizli halkınındır, Denizli’nin namusudur. Satılmasına izin vermeyeceğiz, satışın durdurulması için hukuki süreci önümüzdeki günlerde başlatacağız” dedi.

 

‘10 BİN KONUT YAPACAĞIZ’

Başkan Çavuşoğlu, “Çakmak Mahallesi’nde bulunan araziyi ranta çevirip satmak yerine vatandaşımıza vaat ettikleri 250 TL taksitle 25 bin konut projesini gerçekleştirebilirler. 2024’ten sonra CHP’li büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlarımız için 10 bin konut yapacağız. Bu Denizli halkına vaadimizdir. Bunun dışında Orman Bölge Müdürlüğü arazisi ve diğer taşınmazların da satılmak yerine belediye tarafından değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu alanlar halkımızın ihtiyacı olan kreş, okul, park ve yeşil alan olarak değerlendirilmeli, vatandaşlarımızın hizmetine sunulmalıdır” diye konuştu.

 

BEDELİ OLACAKTIR

Konuyla ilgili, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a da çağrı yapan Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Ümit ediyorum ki Sayın Zolan, bu yanlıştan bir an önce döner. Büyükşehir Belediyesi’nin görevi, belediyenin elinde ne var ne yok satmak değildir. Belediyenin tercihi rant üretip para kazanmak değil, artan fiyatlar karşısında ezilen vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak projeler üretmektir. Bu alanların satışı dar gelirli vatandaşlarımızın hakkının gasp edilmesidir ve biz buna izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Söz konusu arazileri almak için ihaleye girecek firmalara da seslenen Çavuşoğlu, “Bu araziler vatandaşlarımızın arazileridir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Bu nedenle bu ihalelere girmemelerini tavsiye ediyorum. CHP iktidarında, şimdi yapılan usulsüzlüklerin sonuçları olacaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.