Çavuşoğlu Yeni Ekonomi Programı'nı Değerlendirdi

Çavuşoğlu Yeni Ekonomi Programı'nı Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Berat Albayrak'ın "Kur benim için önemli değil" sözleri ile alakalı bir açıklama yaptı.

A+A-

Petrolden köprü ve otoyol geçişlerine kadar döviz kurunun hayatın her alanını etkilediğini belirten Çavuşoğlu, "Tıpkı Kemal Sunal'ın filmindeki gibi; Ağam bizimle eğleniyor" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, Yeni Ekonomi Programı'nı açıklarken kullandığı "Kur benim için hiç önemli değil, ben hiç işin o tarafına bakmıyorum. Sanayi sağlam, üretim tarafı sağlam. Kur meselesinden göreceksiniz, en kârlı çıkan biz olacağız, çünkü artık kurun kontrolü bizim elimizde" sözlerini değerlendiren CHP İl Başkanı Çavuşoğlu, "Günlük hayatımızda arabalarda kullandığımız akaryakıttan, evlerimizde ve üretimde kullandığımız doğalgaza, yap - işlet - devret modeliyle yapılan köprü ve otoyollara, üretimde kullanılan hammaddelere kadar dövize endeksliyiz.  Rakamlarla oynayarak ekonomiyi gelişmiş gösterebilirsiniz ama yapısal reformlar yapılmadıkça gerçek büyümeden söz etmek zor" dedi.

Mümkün Değil

Türkiye ekonomisinde Albayrak'ın önerdiklerini gerçekleştirmemesinin mümkün olmadığını öne süren Çavuşoğlu, "Sürdürülebilir büyüme, işsizliğin azalması yönünde belirttikleri göstergeler gerçekçi değil. Piyasa rekabeti, eğitim, bilimsellik gibi unsurlara yönelmeleri gerekir yoksa büyüme hedefinin tutturulması imkansızlaşır. 18 yıl sonra yeni ekonomik programdan bahsederken ‘-cek, -cak’lı cümleler artık yetersiz.  Yaptıkları pozitif göz boyama ama önerdikleri politika önerileri çok küçük ve artık çok geç. Ama esas temel konu üretim, istihdam, alt yapı gelişmesi ve hemen hemen hiç değinmedikleri bilimsel eğitim. 18 yılda ülkeyi her konuda dışa bağımlı hale getirip, sonra da çıkıp 'döviz kuru benim için önemli değil' sözünün elli tutulur hiç bir tarafı yoktur. Bu sözü duyunca aklımıza Rahmetli Kemal Sunal'ın 'ağam bizimle eğleniyor' sözü geliyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.