Çavuşoğlu: Yerli Otomobil Hala Yok

Çavuşoğlu: Yerli Otomobil Hala Yok

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, AKP’li Nilgün Ök’ün Mecliste yaptığı konuşmayı değerlendirdi.

A+A-

Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli Milletvekili Nilgün Ök'ün TBMM Plan ve Bütçe konuşmasında '18 yıl önce araba var mıydı' sözlerini ve daha sonra sosyal medyadan 'yerli otomobil var mıydı dedim' sözlerini değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Maalesef artırılan vergiler, düşen üretim var ama yerli otomobil hala yok" dedi.

AKP'lilerin konuşmalarında kendilerinden önce sanki Türkiye'de hiç bir şey yokmuş gibi davranmayı bir gelenek haline getirdiklerini, seçim öncesi mitinglerde bütün havaalanlarını üniversiteleri kendilerinin yaptıklarını iddia ettiklerini belirten CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "18 yıllık iktidarlarında Cumhuriyet'in bir çok kazanımını satarak özelleştiren AKP Hükümeti, sanki kendilerinden önce yapılan bütün yatırımları kendileri yapmış gibi lanse etmeyi alışkanlık haline getirmişlerdi. Denizli Milletvekili Nilgün Ök, çıtayı biraz daha yükselterek, 18 yıl önce araba olmadığını iddia etti. Gelen tepkiler üzerine Meclis tutanaklarını değiştirerek, yerli otomobili kast ettiğini öne sürdü. Üzülerek belirtmeliyim ki halen yerli otomobil de yok. En son Yerli ve Milli Otomobil olarak tanıtılan İtalyan Pininfarina tasarımı otomobil için 2022 tarihi verildi. Ümit ediyoruz o tarihte ne kadar yerli olduğu tartışmalı otomobil yollarda olur. Çünkü yandaş basına baktığımızda sürekli yerli otomobil yollara çıkıyor" dedi.

Akıbeti Belirsiz

Pininfarina'dan önce 2016 yılında SAAB'tan satın alınan ve 2019'da yollarda olacağı belirtilen projenin akıbetinin belirsiz olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG)yerli otomobil için atılmış önemli bir adım. Umuyorum ki bu girişimde başarılı olurlar. Bizim sanayicimiz bunu başarabilecek güçte.  İnşallah önceki projeler gibi çöpe gitmez. Bu milletin çöpe atılacak parası yok. Pandemi sürecinde 5 maskeyi dağıtmayı beceremediler ama pikniğe 7 uçakla gittiler. Ülkemizin vergi yükünü sırtlayan küçük esnafı destek kredisi adı altında borçlandırırken, Katarlı televizyon kuruluşunun borcunu ödüyorlar. Kendilerinden önce ülkede hiç bir şey yokmuş gibi konuşuyorlar. Evet AKP öncesi vatandaşın sırtında bu kadar vergi yükü yoktu, asgari ücretin yarısı kadar emekli maaşı da yoktu. Komisyonda 18 yıl önce araba olmadığını iddia eden Vekil, daha sonra sosyal medyadan; meclis tutanaklarında değişiklik yaparak 'ben yerli araba var mıydı diye sordum' açıklaması yapıyor. Şimdi geldiğimiz noktada vatandaşımız yerli otomobil değil, yüksek vergi görüyor. Kendi kendine yeten ülkenin samanı bile ithal eder duruma geldiğini görüyor. Pandemi sürecinde kendilerinin kaderlerine terk edildiğini görüyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.