Çavuşoğlu: Yeter Artık; Bu Yanlıştan Dönün

Çavuşoğlu: Yeter Artık; Bu Yanlıştan Dönün

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Elektrik Dağıtım Tarifesinin Düzenlenmesi ile Perakende Satış Tarifesinin Düzenlenmesi hakkındaki tebliğler ile alakalı bir açıklama yaptı.

A+A-

Başkan Çavuşoğlu  tedarik şirketlerinin yıl içinde yapacağı dernek aidat giderleriyle temsil ve ağırlama giderleri ve ilan giderleri elektrik faturalarına yansıtılacak olmasına sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Elinizi vatandaşın cebinden çekin" dedi.

Elektrik Dağıtım Tarifesinin Düzenlenmesi ile Perakende Satış Tarifesinin Düzenlenmesi hakkındaki iki ayrı tebliğ ile 2021 ila 2025 arasındaki 5 yıllık dönemde elektrik dağıtım şirketleriyle elektrik tedarik şirketlerinin yaptıkları masrafların vatandaşın faturasına ne şekilde yansıtılacağı belirlendiğine dikkat çeken Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Tebliğe göre dağıtım ve tedarik şirketlerinin yıl içinde yapacağı dernek aidat giderleriyle temsil ve ağırlama giderleri ve ilan giderlerinin elektrik faturalarına yüklenecek. Bu giderlerin yanı sıra şirketlerin yapacağı denetim, danışmanlık ve müşavirlik giderleri, dava, mahkeme, avukatlık, icra ve arabuluculuk giderleri, noter harcamaları gibi işletme giderlerinin yüzde 7 artırılarak fatura hesabına dahil edilecek; yine bu giderlerin dışında şirketlerin yapacağı haberleşme, seyahat ve konaklama harcamaları ile personel yollukları, odalara ödedikleri aidatlar ve büro harcamalarının da vatandaşın elektrik faturasına eklenecek. Yani onlar yiyecek, hata yapacak, avukatlık ücretini vatandaş ödeyecek. El insaf, el vicdan" dedi.

Yeter Artık

Türkiye'de Her ay ortalama 185 bin abonenin elektriğinin kesildiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Elektrik tüketimi üzerinden enerji fonu, TRT payı, elektrik tüketim vergisi ve yüzde 18 KDV olmak üzere dört farklı vergi alınıyor. Kayıp kaçak bedeli, dağıtım bedeli de yine vatandaşın sırtına yükleniyor. Son 2 yılda elektriğe 10 kez zam yapılırken, 1 kez indirim yapıldı. Pandemi nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlarımız, fahiş faturalar nedeniyle elektrik düğmesine basmaktan korkar hale geldi. Zor günlerden geçilen bir dönemde iktidar vatandaşlara destek olup faturalarını nasıl ödeyeceğini değil, yine şirketleri düşünüyor. Yeter artık; bu yanlıştan dönün, elinizi vatandaşın cebinizden çekin” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.