Cemaatten Büyük Tepki

Cemaatten Büyük Tepki

Ulu Cami’nin çatısının akması, kapılarının yenilenmemesi ve gerekli olan diğer bakımlarının yapılmaması cemaatin, tepkisini topladı.

A+A-

Denizli şehir merkezinin en kalabalık cemaatine sahip olan 15 Mayıs Mahallesi Kayalık Caddesi'ndeki Ulu Camii'ne ibadete gelmiş olanlar, Ulu Cami Yaşatma ve Kültür Hizmetleri Vakfı yönetimine karşı isyan bayrağını çektiler. 18 sene evvel yapılmış olan caminin çatısının aktığını, kapılarının ise gelişi güzel tahta parçaları ile yapıldığını ama sonradan değiştirilmediğini, diğer bakımlarınınsa yapılmadığını öne süren ortalama 30 kişi, camide toplanarak, vakfın başkanı Mustafa Kıvrak’la tartıştılar.

Topluluktan bazılarının, vakfa üye olmak istediklerini ama kabul edilmediği de ifade edildi. Caminin yüksek para geliri olmasına rağmen gerekli bakımlarının vakıfça yapılmadığı da iddia edildi. Topluluk, vakıf yönetiminin cami için yetersiz olduğunu dile getirildi. Cemaat üyelerinden Muhammet Kısaç, 18 senedir camiye vakıf tarafından çivi çakılmadığını iddia ederek, caminin çatısının aktığını, halıların ıslandığını ve koktuğunu, kadınların abdest alacak yerlerinin olmadığını, kapıların inşaat tahtasından çıkma biçimde yapılıp takıldığını, vakıf yöneticilerinin 18 senedir camiye hiç bir şey yapmadığını dile getirdi.

İddiaları Yalanladı

Ulu Cami Yaşatma ve Kültür Hizmetleri Vakfı Başkanı Mustafa Kıvrak’sa, iddiaları kabul etmeyip, kendilerinin vakıf yöneticileri olarak camideki eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını, üye olmak isteyenlerin müracaat edeceklerini ve kendilerinin bakacaklarını, caminin çatısının da akmadığını, yalnızca çatıda bir kabarmanın olduğunu ve  onu da yaptıracaklarını, kapıları da en yakın zamanda değiştireceklerini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.