Cepte Büyük Tehlike!

Cepte Büyük Tehlike!

Citizen Lab, ‘Pegasus’ adındaki casus uygulama ile alakalı yapmış olduğu araştırmanın neticelerini paylaştı.

A+A-

İsrailli bir firma tarafından üretilmiş olan Pegasus adındaki casus uygulamanın etkilediği ülkeler arasında Türkiye’nin de olduğu ortaya çıktı. Casus uygulamanın telefon kullanıcılarına büyük bir tehdit oluşturduğu ifade edildi.

Alınan haberlere göre; Pegasus, kısa mesaj içeriklerini, tarayıcı geçmiş verilerini, WhatsApp çağrılarını ve mesajları, Gmail, Facebook, Skype, Viber ve Twitter'dan gelmiş olan değerli verileri de alabilmekte. Ayrıca bu yazılı akıllı cihazların kamera ve mikrofonunu da kontrol edebilmekte.

ABD merkezli alınan bir habere göre, İsrailli bir firma akıllı telefon sahiplerinin tümünü etkileyen bir casus yazılım yayınlandı. 36 ülkeye satılmış olan sistemin 45 ülkede birçok kullanıcının akıllı telefonlarını etkilediği iddia ediliyor. Listede Türkiye de var.

CASUS YAZILIMININ ZARARLARI?

Pegasus yazılı girdiği telefonların, kısa mesajlarını okuyabiliyor internet tarayıcı geçmişi verileri gösterebiliyor, WhatsApp çağrıları ve mesajları, Gmail, Facebook, Skype, Viber ve Twitter’dan gelen değerli verileri de alabiliyor.

Ayrıca siber güvenlik uzmanları Pegasus'un ‘Framaroot' tekniğinin kullanılması ile akıllı cihazların root edilebildiğini de iddia ediyorlar.

Casus yazılımdan kurtulmak için uzmanlar antivirüs koruyucularını öneriyorlar. Ayrıca bilinmeyen kaynaklardan gelen maillerin açılmaması ve programların yüklenmemesi de alınabilecek önlemler arasında.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.