Ceviz Üretimi Çiftçinin Başına Dert Olacak

Ceviz Üretimi Çiftçinin Başına Dert Olacak

Denizli Alternatif Tarım Platformu Başkanı Hatipoğlu; “Ceviz üretimi çiftçinin başına dert olacak”. Denizli’de değişik özendirmelerle ceviz üretimi yaygınlaşıyor.

A+A-

Denizli’de değişik özendirmelerle ceviz üretimi yaygınlaşıyor. Çiftçilerin ceviz bahçeleri tesis ederken, uzmanların uyarılarına dikkate almak yerine komşusundan gördüğünü ya da duyduklarından yola çıktıklarını, bu yöntemin çiftçilerin başına dert açacağını belirten Denizli Alternatif Tarım Platformu başkanı İrfan O. Hatipoğlu “Tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğrendik. Bu kadar önemli olan sektörde üretim el yordamıyla yapılmaktadır. Denizli’de yaygınlaşan Ceviz bahçesi kurma girişimleri bunun tipik örneği. Kurulan ceviz bahçeleri yakında çiftçilerimizin başına dert olacak” dedi.

Ceviz Üretimi Çiftçinin Başına Dert Olacak

Başkan Hatipoğlu açıklamasında “Ceviz üretimi iklim değişikliği ve su rejimi ile yakından ilintilidir. İklim değişikliği nedeniyle Denizli’de sıcaklık yükseliyor. Sıcaklık 35 dereceye

çıktığında Ceviz meyvesinin kalitesinde bozulmalara neden olur. Yine yağışlardaki düzensizlik, mevsim yağışlarının geç yağması ağaçlarda bakteriyel leke ve kara leke zararlısının oluşmasına neden olur. Yeterli miktarda ve düzenli sulama yapılmadığında meyvelerde gelişme tamamlanamaz ve meyve kalitesinde düşmeler olur. Su kıtlığının arttığı düşünülürse ceviz üretiminde büyük sorunlar yaşanacaktır” uyarısı yaptı.

Denizli Alternatif Tarım Platformu Başkanı Hatipoğlu yaptığı açıklamada, bir dönem Çal ilçesi başta olmak üzere Denizli’nin değişik bölgelerinde özel çam ağacı korulukları kurulduğunu, yanlış yatırım olduğu yıllar sonra anlaşıldığını belirterek, Ceviz bahçesi kuranların başına da aynı akıbetin gelmemesi için “Ceviz bahçeleri kurarken iklim değişikliğini ve su rejimini” dikkat etmelerini istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum