Çevre Gününde Güzel Etkinlik

Çevre Gününde Güzel Etkinlik

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü çok güzel bir etkinlik ile kutladı.

A+A-

Çevre ile alakalı ortaya koyduğu yatırımlar ile büyük takdir kazanan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebeti ile Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda etkinlik organize etti. Programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Gökoğlan ile Ali Aydın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, davetliler ve pek çok vatandaş katılımda bulundu.


 

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve bazı kurumlar Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önünde çevre bilinciyle alakalı stantlar kurdular. Stantları bir bir gezen Başkan Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi stantlarına gelenlere fesleğen, çevre bilinci ile alakalı yap-bozlar, kalemlikler, not defterleri ve broşürler dağıttı.

 

“Denizli Türkiye’nin en temiz şehri”

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, küçük yaşlardan itibaren herkese çevre bilincinin kazandırılması gerektiğini, sürdürülebilir bir çevrenin, daha yaşanılabilir olduğunu, dünya için kendilerine çok büyük görevlerin düştüğünü, Denizli’de çevre ile alakalı yapılanların (yeşil alanlar, atıklardan enerji üretimi, çöplerin düzenli toplanması...) Denizli’nin çevreye verdiği önemi gösterdiğini, Denizli'nin 5 sene evvel Türkiye'nin en temiz  kenti ödülünü aldığını, alınan o ödüldeki kriterlerin daha da geliştirilip sürdürüldüğünü, Denizli’nin, Türkiye’nin en temiz kenti, suların en temiz su; kirletilen suların da doğaya arıtılıp bırakıldığını, çöplerin ayrıştırıldığını ve düzenli olarak depolandığını dile getirdi.

 

Miniklerden muhteşem gösteri

 

Konuşmalardan sonra Ahmet Çalışkan Anaokulu, Serinhisar Anaokulu ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü hazırlamış olduğu birbirinden güzel gösterileri sahnelediler. Bilhassa miniklerin çevre ile alakalı yapmış olduğu gösteri izleyicilerden büyük beğeni aldı. Gösterilerden sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre ile alakalı atık pil toplama kampanyasında dereceye giren kişilere Başkan Osman Zolan tarafından teşekkür belgesi verilerek hediyeleri takdim edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.