CHP Denizli İl Başkanlığı Polis Haftası Mesajı

CHP Denizli İl Başkanlığı Polis Haftası Mesajı

CHP Denizli İl Başkanı Ali Rıza Ertemur Polis Günü ile alakalı bir açıklama yaptı.

A+A-

Türkiye’nin dört bir tarafında büyük bir özveri ile çalışan ve bu yolda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, Milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan Polis Teşkilatımızın kahramanları 173 senedir bu görevi eksiz yerine getiriyor denilen açıklamada polislere minnettar olunduğu ve polislerimizle gurur duyulduğu belirtildi.

 

Açıklama şu sözlerle devam etti:

 

Zor koşullar altında görevlerini yapma gayretinde olan polislerimiz, halkın can ve mal güvenliğini yasalar kapsamında korurken hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Terör belasıyla mücadele ederken kahraman bir şekilde canlarını dahi feda edip şehit ve gazi oluyorlar. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruyan polislerimize Milletçe şükran duyuyoruz.

Polis; Disiplinli, hukukçu ve şefkatli

 

Ertemur açıklamasında Ülkenin kurtarıcısı ve Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Polis; bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar hukuk adamı ve bir anne kadar şefkatli olmalıdır’ sözünü alıntılayarak polislerin görevlerinin zorluğunu, toplumun huzuru için vatandaşlarını nasıl kucakladığının vurgulandığını dile getirdi. Açıklamada adalete ve hukukun üstünlüğüne inanıp memleketin huzuruna, asayişine karşı gelebilecek ve vatandaşların hak ve özgürlüklerine tecavüz edebilecek her kötülüğün karşısında kalkan olan polislerin görevlerini üstün bir başarı ile yerine getirdikleri vurgulandı.

 

Polisin çok önemli görevleri olduğu ama dünya kadar da sorunları olduğunu ifade eden Ertemur, gecesi gündüzü olmayan, hayatlarını tehlikeye atıp çalışan polislerin sorunlarını çözmek CHP iktidarının öncelikli hedeflerinde olacağını, hayatın her alanında polisin olduğunu, Polisin fazla mesainin hakkını alamadığını, hak ettikleri ücretlerin polise verilmediğini ve CHP iktidarında polislerin tüm sorunlarının çözüleceğinin sözünü verdiğini belirtti.

 

Bunun yanında polislerin siyasetten uzak tutulması ve siyasilerin müdahalelerinden arındırılmasının çok önemli olduğunu belirten Ertemur siyasilerin atama yani sürgün tehditleri ile baskı yaşamalarının önüne geçilmesi gerektiğini, polislerin en büyük derdinin siyasetin kendisine müdahale etmesi olduğunu, kanunlar karşısında herkesin eşit olması gerekirken polisin maruz kaldığı tehdit ve yaşadığı olumsuzluklar onları siyasilere karşı çekimser yaptığını, cesur polislerin ise maalesef bir dolu sorunla karşı karşıya bırakıldığını, yolsuzluk yapanın yakalandığı ama bu bizim partili niye yakaladın diye başının belaya girdiğini, liyakat sisteminin çöktüğünü, polislere her zaman güvendiklerini ve güveneceklerini ve polislerden sadece siyasi iktidarın polisi değil halkın polisi olmalarını istediklerini dile getirdi.

 

Emniyet Cemaat ve Zümrelerle Anılmamalı

 

Emniyet teşkilatının bir o cemaatin, bir bu cemaatin, bir o zümrenin bir bu zümrenin yönetiminde diye anılmaması gerektiği belirtilen açıklamada, emniyet teşkilatının daima ülkesinin ve milletinin yanında yer alması ve siyaset ile dinin emniyet teşkilatından uzak tutulması gerektiği söylendi.

 

Polisin güvenlik kuvvetlerinin önemli bir bölümünü oluşturduğunu, polisin gücünün cemaat tarikat baskısından kurtarılmasının yolunun katılımcı demokratik düzenden ve insan haklarına uygun polis yönetiminden geçtiği belirtilen açıklamada, güvenlikçi politikalarının demokrasiyi tahrip etmesi, vatandaş ile polisi karşı karşıya getirmesine karşı çıkıldığını, OHAL uygulamalarının derhal sonlandırılması gerektiğini ve polisin demokrasi içinde çalışmasının bir an önce sağlanması gerektiği ifade edildi.

Ertemur sözlerini şu şekilde tamamladı: Düzgün işleyen bir hukuk devletinde polislerimizin görevlerini daha iyi yerine getireceğini düşünüyoruz. Hakim, savcı, jandarma ve polis arasında önemli bir eşgüdüm ve uyumun sağlanması gerektiğini ifade ediyoruz. Ve söz veriyoruz, CHP iktidarında Türk Polisi hak ettiği çalışma koşullarına kavuşacak, toplumumuz ile polisimiz daha uyum içinde olacaktır.

                                                                                                                                            

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.