Chp İktidarında İşsizlik Sıfırlanacak

Chp İktidarında İşsizlik Sıfırlanacak

CHP Denizli Milletvekili aday adayı Kazım Arslan Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu ifade ederek CHP iktidarında işsizlik ülke gündeminden düşecektir dedi.

A+A-

CHP Denizli Milletvekili aday adayı Kazım Arslan Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu ifade ederek CHP iktidarında işsizlik ülke gündeminden düşecektir dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili aday adayı Kazım Arslan, Türkiye’nin 13 yıldan beri ortalama %4.5 civarında büyüdüğünü son yılda ise büyüme hızının  %2 ye düştüğünü belirtirken, “büyüme hızının düşmesi üstelik büyüme ülkeye gelen sıcak para ile sağlanır, dışarıdan gelen kaynaklar yatırıma yönlendirilmez ise, istihdam yaratılmazsa işsizlik ülkenin en büyük sorunu olmaya devam eder” dedi. Arslan, açıklamasında; “Ekonomi sıcak parayla değil; çalışana, üretene, alın terine teslim edilecektir. Mevcut iktidarın eleştirdiği son 80 yılın büyüme oranı ortalama %5 civarındadır. Son açıklanan resmi işsizlik oranı %10.7 olup sorunun ciddiyetini ortaya koymaktadır. Bu nedenledir ki gençler arasında işsizlik oranı %20, üniversite mezunlarının arasında %30 dur” dedi.

 

CHP iktidarında ülke kaynaklarının üretim yapan yatırımlara, sanayiye, tarım ve hayvancılık sektörüne kaydırılarak bu alanlardaki istihdamın arttırılıp ülke ekonomisinin tekrar yüksek kalkınma hızına erişeceğini ifade eden Arslan, açıklamasında şu sözlere yer verdi;

 

“Üniversite öğrencilerinin yurt, yemek, okul harcı gibi üzerine yük olan giderler hafifletilecektir. TOKİ aracılığı ile üniversite öğrencileri için yurtlar yaptırılacak, öğrencilere yemek yardımı yapılacaktır. Tüm üniversite öğrencilerinin burs ve kredileri ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri seviyeye çıkartılacak, böylece maddi olanaklardan yoksul ailelere destek verilecektir.

 

Üniversitelerin özerk ve bilimsel eğitim yapmalarının önünde en büyük engel ve yük olan YÖK kaldırılacak, böylece üniversiteler bilimsel, yönetsel ve mali özerkliğine kavuşturulacaktır. İktidara gelirken 12 Eylül ürünü olan YÖK'ü kaldırmaya söz veren mevcut iktidar YÖK'ü ele geçirdikten sonra baskı aracı olarak kullanmaktadır. Bugün ekonomik, sosyal, kültürel ve hukuki konularda hiçbir görüş bildiremeyen, ifade özgürlüğünün ve demokrasinin yuvası olması gereken üniversiteler, özellikle rektörler artık ülkenin önemli sorunları karşısında hiçbir düşünce üretememekte, fikir beyan edememektedir.

 

İşsizlik aile bireyleri arasında huzursuzluk yaratmakta, ailesini geçindiremeyen, tenceresini kaynatamayan evin hanımı CHP iktidarında rahat bir nefes alacaktır. Aile sigortası devreye girecek, bir aileye asgari geçim standartlarında sosyal yardım yapılarak,  deşifre edilmeden, onuru zedelenmeden hayatını idame ettirmesi sağlanacaktır. Bir elin verdiğini diğer elin görmeyeceği anlayışı ile evinin hanımının banka hesabına yatacak para ile çocuklarının ihtiyacı karşılanabilecektir.

 

Taşeron işçilik ülkemizin kanayan diğer bir yarasıdır. Kamuda taşeron işçilik kaldırılacak, taşeron işçiler ILO ( Uluslararası İşçi Örgütü ) normlarına göre kadrolu çalıştırılacaktır. Kamuda 4/B ve 4/C uygulamalarına son verilecek, iş ve çalışma güvencesi getirilecektir. Geçim sıkıntısı çeken emeklilerimize milli gelirden pay verilecek, intibak yasası çıkartılarak emekliler arasındaki haksızlık giderilecektir. Hükümetin uyguladığı yanlış ekonomi politikaları nedeniyle 17. büyük ekonomi olduğu iddia edilen ülkemiz 19. luğa düşmüştür. Ekonomimiz büyüyemiyor, yeni istihdam alanları açılamıyor ve geriye gidiyor.

CHP iktidarında yatırım artacak, istihdam alanları çoğalacak ve işsizlik sıfırlanacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.