CHP İl Başkanı Horzum: Şehidimizin cenazesi nerede?

CHP İl Başkanı Horzum: Şehidimizin cenazesi nerede?

Denizli’nin şehidi Mehmet Serinkan’ın cenazesi neden hala memleketine getirilmedi? Bu nasıl koordinasyonsuzluk? Şehit ailesine saygınız yok mu?” dedi.

A+A-

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum; “24 saatte 12 şehit verdik. Şehitler hakkında bilgilendirmeden yoksun olan iktidar ve bakanların vurdumduymazlığının yanında cenazeleri bile organize edemiyorlar. Denizli’nin şehidi Mehmet Serinkan’ın cenazesi neden hala memleketine getirilmedi? Bu nasıl koordinasyonsuzluk? Şehit ailesine saygınız yok mu?” dedi.

Türkiye 22 ve 23 Aralık tarihinde yaklaşık 24 saatte 12 şehit haberi ile sarsıldı. Şehitlerimizin acısı ülkeyi yasa boğarken 12 şehitten biri olan Denizli Tavaslı Uzman Çavuş Mehmet Serinkan’ın cenazesinin hala memleketine getirilmemesine CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’dan tepki geldi.

Horzum açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Şehitlerimizin acısı kalbimizde. İktidar ise her şehit haberinde olduğu gibi konuyu biran önce geçiştirme tavrını sürdürüyor. Partimizin TBMM’de Milli Savunma Bakanı’ndan istediği bilgilendirme kabul görmedi. İktidar, vatan evlatlarının şehit düşmesi konusunda milletine hesap vermekten aciz. Bu kadarla da bitmiyor. 22 Aralıkta Kuzey Irak’ta şehit düşen askerlerimizden Denizli Tavaslı Uzman Çavuş Mehmet Serinkan’ın cenazesi üzerinden 3 gün geçmesine rağmen memleketine getirilmedi. Mehmet Serinkan’ın cenazesi neden hala memleketine getirilmedi? Bu nasıl koordinasyonsuzluk? Şehit ailesine saygınız yok mu? Kuzey Irak’ta vatandaşın bilmediği ne yaşanıyor. Şehitlerimizin cenazesi nerede?” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in konuyla ilgili açıklamalarına değinen Horzum; “Genel Başkanımızın sorduğu sorulara tüm vatandaşlarımız gibi bizler de yanıt bekliyoruz. Genel Başkanımız yaptığı açıklamada; ‘20 yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) bu ülkeye yaşattığı bir şey var. Geldiklerinde üç şehit vardı. Şimdi bir gecede altı şehit, ertesi gece altı şehit daha. Şehit veriyoruz. Yoksul evlere, badana ve boyasız evlere, bazen camı olmayan evlere koca koca bayraklar asıyoruz. Sonra Meclis’te bildiri yayımlıyoruz, sonra cumhurbaşkanı şehidimizin tabutuna elini koyup öbür elinde mikrofon ile siyaset yapıyor. Mesele bir dahaki şehide kadar kapanıyor. Ben artık burada yokum, biz artık burada yokuz. Bildiri imzalamakla şehit gelmiyor olsa ben günde 5 bin tane bildiriye imza atayım. Biz bildiriye imza atıyoruz, onlar bayrağı asıyorlar. Erdoğan propaganda yapıyor, bir sonraki şehide kadar herkes unutuyor. Unutmamak için itiraz ediyoruz. Soruyoruz, Pençe- Kilit operasyon bölgesinde kaç mehmetçiğimiz var? Soruyoruz, Pençe- Kilit operasyon bölgesinde ilan edilen şehitlerin dışında şehidimiz var mı? Bazı şehitlerimiz terör örgütünün elinde mi? Canlı olup olmadığını bilmediğimiz bir grup askerimiz acaba terör örgütünün elinde mi? Bu soruları yanıtlamasını bekliyoruz ve bundan sonrası için yeni şehitlerin gelmemesi için askeri alanda yapılan tartışmaları sormak istiyoruz. Lojistik dezavantajları olduğu söyleniyor. Askerlere zaman zaman yiyecek bile ulaştıramadığımız söyleniyor. Bölgeden bazen şehitlerimizi geri çekerken bile diğer silah arkadaşlarının şehitlerimizi geri getirmek istediğimizde bile diğer silah arkadaşlarının hayatlarının tehlikeye atıldığı söyleniyor. Bu sorulara cevap verilmesini istemek suç değil, hata değil. Hakkımızdır, görevimizdir.’ sözleri akıllara kazınacak türdeydi.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.