CHP İl Başkanından Kurultay Değerlendirmesi

CHP İl Başkanından Kurultay Değerlendirmesi

Geçen hafta sonu yapılan 37. Olağan Kurultaydan sonra Denizli’ye dönen CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, kurultay sürecini değerlendirdi.

A+A-

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, partisinin iktidar kurultayından güçlenip çıktığını ifade ederek, “Çok güçlü kadrolarla, iktidara yürüyoruz. birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk kazandı. Çok güzel projeler, eylemler ortaya konuldu” dedi.

Kurultayda yeniden genel başkanlığa seçilen Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde hep beraber iktidara yürüdüklerini belirten Başkan Çavuşoğlu, 3. kez Parti Meclisine seçilen Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'yı da tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

YENİ ANAYASA YAPILACAK

Covid-19 süreci nedeniyle katılım az olsa da coşkunun büyük olduğunu belirten Çavuşoğlu, İkitar kurultayının ardından Tüm il ve ilçe örgütleriyle birlikte yapılacak ilk seçimlerde iktidar olmak için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 13 maddelik manifestoya dikkat çeken Çavuşoğlu, “Amacımız, yapılacak ilk seçimlerde iktidara gelerek yeni bir anayasa ile güçlendirilmiş, demokratik parlamenter sisteme geçmektir. Türkiye gücünü milletten alan, yeni bir anayasaya kavuşacaktır. Yeni Anayasa ile Düşünceyi ifade, örgütlenme, basın özgürlüğü koşulsuz güven altına alınacaktır. Medya özgürlüğü evrensel ölçülerde güvence altına alınacaktır" dedi.

KADINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ DEVLET POLİTİKASI OLACAK

Toplumsal barış ve huzurun sağlanması için her türlü terör örgütü ile mücadelenin ödün verilmeden sürdürüleceğini ifade eden Çavuşoğlu, "AKP iktidarında kadına yönelik şiddet artarak devam ediyor. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi öncelikli devlet politikası haline gelecek. Devlet hizmetleri partizanca değil, liyakat sistemine hakim kılınarak iş ehline verilecek. Seçim yasası değiştirilecek, baraj kaldırılacak. Milletvekilini millet seçecek, milletin iradesi tam olarak meclise yansıyacak. Kadınların TBMM'de temsili yasal güvence altına alınacak, vatandaşla siyasiler arasındaki güven ortamı yeniden oluşturulacaktır" diye konuştu.

YÖNETİM ŞEFFAF OLACAK

CHP iktidarında ihale kanununun da değiştirilerek, ihalelerin şeffaf bir şekilde yapılacağını söyleyen Çavuşoğlu, "Devletin itibarı israfı önleyerek olur. Siyasetçi her kuruşun hesabını vermekle yükümlüdür. Halkın iktidarında bir hastane, bir havaalanı kaça yapıldıysa vatandaş bilecek. 83 milyon vatandaşıma sesleniyorum, bu kamu özel işbirliği ile sizin alın terinizi sömüren bütün yatırımları devletleştireceğiz. Sayıştay gerçek işini yapacak ve raporları millet görecek. Bağışların vergiden düşülmeyecek. TBMM'de kurulacak kesin hesap komisyonunun başkanı muhalefet partilerinden seçilecek. Denetlenmekten korkmayan bir iktidar olacağız. Güçlü bir stratejik planlama teşkilatı kurulacak. Üretim ve hakça paylaşım stratejik planlamanın ana hedefi olacak. Tarım stratejik sektör olarak görülecek. Millet 50 yılını planlıyor, biz yarın ne olacağını bilmiyoruz. İşsizliği nasıl önleyeceğiz diye planlama örgütü çalışacak. Her toprağımızda fabrika olacak" ifadelerini kullandı.

YÖK KALDIRILACAK

Halkın iktidarında, eğitim sisteminin yeniden yapılandırılacağını vurgulayan Çavuşoğlu, "Üniversitelerimizde her türlü düşünce özgürce tartışılabilecek, darbecilerin getirdiği YÖK kaldırılacak. Tüm organize sanayi bölgelerinde iş garantili yatılı teknoloji liseleri kurulacak. Gençlerimizin de işsiz kalmalarının önüne geçilecek. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya teslim etmek için üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Bu hak anayasal güvence altına alınacak. Bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Vatandaş devlet yardımlarını lütuf olarak değil hakkı olarak görecek. Bu ülkede huzur istiyorsak hiçbir babanın çocuğuma pantolon alamadım diye intihar etmemesi lazım. 18 yıldır yapamadılar, Allah'ın izniyle 1 yılda yapacağız. Devletin tüm kapasitesi en verimli şekilde kullanılacaktır. Hizmetin vatandaşa daha etkin bir şekilde ulaşılması sağlanacak. Kayyum uygulamalarına son verilecek, seçimle gelenlerin ancak seçimle gitmeleri garanti altına alınacak" şeklinde konuştu.

DERMAN BELEDİYECİLİĞİ TARİH YAZDI

Özellikle pandemi sürecinde CHP'li belediyelerin tarih yazdığını ifade eden Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Denizli ve Türkiye genelinde bütün zorluklara rağmen halkın yanında duran ve derman belediyeciliğini başarıyla uygulayan belediye başkanlarımızı yürekten kutluyorum. Partizanlık gözetmeden vatandaşlarımızı dertlerine derman oldular" dedi.

DIŞ POLİTİKA

Türkiye'nin AKP döneminde dış politikada sürekli mevzi kaybettiğini öne süren Çavuşoğlu, "Komşularla sıfır sorun diye iktidara geldiler, şimdi hepsiyle kavgalı hale geldik. CHP iktidarında uluslararası hukuka önem veren bir dış politika izleyerek Atatürk'ün 'yurtta barış, dünyada barış' ilkesi doğrultusunda saygın bir dış politika izleyerek sorunları bir bir çözeceğiz. Komşuda yangın varsa sizde huzur olmaz. Orta doğuyu bir savaş alanı değil bir barış alanına dönüştüreceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.