CHP'den O Sözlere Tepki

CHP'den O Sözlere Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu tarafından Bakan Süleyman Soylu’nun tartışma yaratan ifadeleri ile alakalı bir açıklama yapıldı.

A+A-

Açıklamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun "Valilere, CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim” sözleri hatırlatıldı ve bu sözlerine toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yapmak olduğu,  bu sorumsuz ve hadsiz tutumun açıkça ateş ile oynamak olduğu belirtildi.

Açıklama şu şekilde devam etti:

Şehitler arasında ayrım yapan anlayış, şimdi de şehit cenazeleri üstünden milleti bölme amacındadır.. Şehitler siyasi partilerin değildir, milletin evlatlarıdır.

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, yapılmış olan açıklamanın neresindedir? Eğer bu açıklamayı reddederek hemen İçişleri Bakanı ile alakalı gereği yapılmazsa, bilinmelidir ki bu münferit birinin densiz bir açıklaması olmaktan çıkıp, derin mahfillerde hazırlanmış olan soysuz bir kaos planı olduğunu göstermektedir.

Çok yeni bir şekilde tamamlanan seçimlerin toplumda gerilimleri yok ederek sükunet ve huzuru sağlanması beklenirken, toplumu terörize etmiş olan bu açıklama eğer densiz bir çıkış değil ise, o halde yeni dönemin çatışma ve kaos üstünden kurgulandığının bir göstergesidir.

Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitler gelmemesi en büyük isteğimizdir.  Ama şehit cenazeleri olması halinde bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da tüm yöneticiler, milletvekilleri, il başkanları ve örgütler tam kadro halinde orada şehitlerin huzurunda olacaklar. Kimsenin buna engel olmaya gücü yetmeyecek. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona olanak sağlayan iktidardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.