CHP'li Aday Adayı Arslan'ın Yerel Seçim Mücadelesi

CHP'li Aday Adayı Arslan'ın Yerel Seçim Mücadelesi

DENİZLİ'de, son yerel seçimlerde CHP'den büyükşehir belediye başkan adayı olan ancak seçilemeyen ve bu kez 7 Haziran'daki genel seçimler için milletvekili aday adayı olan Kazım Arslan, yerel seçimlerde hile yapıldığını iddia ederek, başlattığı hukuki müca

A+A-

Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensupları ile bir araya gelen CHP Denizli milletvekili aday adayı Kazım Arslan, yerel seçimde büyükşehir belediye başkan adayı olduğunu, yüzde 40'a yakın oy aldığını söyledi. Bu oy oranın 1980 sonrası CHP'nin Denizli'de aldığı en yüksek oy olduğuna dikkati çeken Arslan, "Yerel seçimde maalesef sandığa sahip çıkamadık. AKP, her türlü hileyi yaptı. Bizim oylar seçim kurullarında HDP'ye ya da AKP adayına yazıldı. Biz bu şekilde 3 bin oy tespit ettik, 'Pardon, yanlış yapmışız' dediler ve düzelttiler. Peki, bizim tespit edemediğimiz yerlerde acaba neler oldu? Elimizde AKP mührü ile boş pusulalara oy basan bir kişinin görüntüleri var. Yapılan hırsızlığı ve hileleri belgeledik. Sayımın yeniden yapılması için İl ve İlçe Seçim Kurulları'na müracat ettik, olumsuz yanıt aldık" dedi.


Kazım Arslan, seçim kurullarından olumsuz yanıt alınca konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıdıklarını ve oradan gelecek olan yanıtı beklediklerini sözlerine ekleyerek, "Maalesef ülkemizde hakimler siyasi baskı altında olduğundan, bizim yeniden sayım yapılması talebimiz reddedildi. Anayasa Mahkemesi de olumsuz yanıt verirse, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağım. Çünkü, ortada bir hak ihlali söz konusu" diye konuştu.


Arslan, CHP'nin 29 Mart'ta yapacağı ön seçimde birinci çıkacağını ileri sürdü, "CHP'yi Denizli'de birinci parti yapmak boynumun borcu, Denizli'ye sözümdür" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.