CHP'li Aday Adayından 'Esnaf Fişleniyor' İddiası

CHP'li Aday Adayından 'Esnaf Fişleniyor' İddiası

DENİZLİ'de CHP'den Milletvekili aday adayı olan Bekir Kar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılış törenine katılacağı Delikliçınar Meydanı ile geçiş güzargahındaki caddelerde yer alan esnafın polis tarafından tek tek fişlenerek güvenlik soruşt

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın saat 13.30'da toplu açılış törenine katılacağı Denizli Büyükşehir Belediyesi önündeki Delikliçınar Meydanı'nda ve geçiş güzargahındaki caddelerde hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Çalışmaların sürdüğü meydanda basın açıklaması yapan CHP Milletvekili aday adayı Bekir Kar, esnafın fişlendiğini ileri sürerek dikkatleri üzerine çekti.

 

'DENİZLİ GÜVENLİ BİR KENTTİR'

 

Ziyaret öncesi esnafın fişlendiğini söyleyen Bekir Kar, "Cumhurbaşkanımıza hoş geldiniz diyorum. Ancak yaptığım seçim çalışmaları kapsamında halkın ve esnafın tedirgin içinde olduğunu gördüm. Erdoğan'ın açılış yapacağı meydan ve geçiş güzargahındaki Gazi Bulvarı ve Lise caddelerinde esnaf tek tek polis tarafından fişlenmiştir. Polis işyerlerine girerek sahibini, kimin çalıştığını, isimlerini, vatandaşlık numaralarını almış ve huzursuzluğa neden olmuştur. Esnafın bütün çoğunluğu yarın işyerlerini açamayacağı endişesine kapılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı 24. Kez Denizli'ye geliyor. Daha önce gelişinde Denizli halkı kucakladı, problem çıkmadı. Yarın da sorun yaşanmayacak. Denizli Cumhurbaşkanını karşılayacak. Bu tür faaliyetlere girilmesin. Cumhurbaşkanı Denizli sokaklarında çok rahat dolaşır, biz de misafir edelim, birlikte yürüyelim. Ancak halkın fişlenmesi GBT (genel bilgi tarama) sorulacak diye vatandaşlık numaralarının alınması gibi polisin bu şekilde uygulama yapması endişeye neden olmuştur. İşyeri sahiplerine çalışanlarının arasında GBT'lerinde olumsuz çıkan olursa yarın işe gelmesin gibi uyarılar yapılmış. Cumhurbaşkanının gelişiyle ilgili Denizli'de korku hakim olmuştur. Bu korku yersizdir. Denizli güvenli bir kenttir. Cumhurbaşkanı huzurlu bir şekilde Denizli halkıyla buluşsun" dedi.

 

AÇILIŞ BOYUNCA KAPANACAK YOLLAR ŞÖYLE

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Delikliçınar Meydanı'ndaki toplu açılışı için Delikliçınar Meydanı'na giden Atatürk Caddesi, Lise Caddesi, Gazi Bulvarı ve İstiklal Caddesi'nin bugün saat 20.00'den itibaren etkinliğin sonuna kadar ulaşıma kapanacağı belirtildi. Toplu açılış sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güzargahında bulunan Saltak Caddesi, Ulu Cami Kavşağı, Kiremitçi Kavşağı, Lise Caddesi Kavşağı, Doktorlar Caddesi, Bankalar Kavşağı; Enver Paşa Cadde, İtfaiye Kavşağı, Halley Kavşağı, Ulus Kavşağı, Tiyatro Kavşağı ve Tugay Kavşağı arasının geçiş boyunca kapalı kalacağı kaydedildi. Cumhurbaşkanı'nın Denizli programına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreninde toplam tutarı 990 milyon lira olan 132 projenin açılışını yapacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.