CHP'li Basmacı, Üzüm Üreticisinin Sorunlarını Dinledi

CHP'li Basmacı, Üzüm Üreticisinin Sorunlarını Dinledi

Chp Denizli Milletvekili Melike Basmacı, aşırı sıcaklar nedeniyle ürünleri zarar gören üzüm üreticilerini bağlarında ziyaret etti, dertlerini dinledi.

A+A-

HP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, aşırı sıcaklar nedeniyle ürünleri zarar gören üzüm üreticilerini bağlarında ziyaret etti, dertlerini dinledi.

'Yazmalı Efe' olarak tanınan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, üzüm üreticilerinin dertlerini dinledi. Aşırı sıcaklar nedeniyle kavrulan üzümleri bağlarda üreticilerle birlikte inceleyen Milletvekili Basmacı, yaşanan sıkıntıları TBMM gündemine taşıyacağını söyledi.

CHP Buldan İlçe Başkanı Musa Ünsal, Buldan Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Şenözen, Buldan Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı incelemelerde, Buldan'a bağlı Bölmekaya, Doğanköy, Oğuz ve Yenicekent mahallelerinde üzüm bağlarında muhtarlar ve üzüm üreticileriyle üzüm bağlarına giren Basmacı,"Aşırı sıcaklardan meydana gelen zararın mutlaka doğal afet kapsamına alınması gerekmektedir. Zaten zor şartlarda tarlalarında bağlarında üretim yapmaya çalışan çiftçimizin uğradığı zarardan dolayı çok daha fazla sıkıntıya düşmüştür. Aldığımız duyumlar neticesinde yetkililer, oluşan zararın sadece yüzde 5 olarak tespit edildiğini bildirmişler. Ancak biz her girdiğimiz bağda ve üzüm üretilen bu bölgede zararın yüzde elli olduğunu gözlerimizle gördük. Buldan bölgesinde ve mahallelerinde üzüm üreticilerinin gördüğü zararın biraz olsun sıkıntılarının azalması anlamında mutlaka kredi faizlerinin silinmesini, kredi ve borçlarının ötelenmesini ve üzüme teşvik verilmesini, çiftçimize de hibe destekleri sağlanmasını istiyoruz. Bağlarda üzüm üreticilerinin yüzleri gülmüyor. Aşırı sıcakların etkisiyle sadece bu yılın üzümleri değil, asmalarda da yanıkların olduğunu ve bunun neticesinde de gelecek yıllarda da verimin düşeceğini belirledik. Acilen bu bölgemizin afet bölgesi olarak açıklanmasını çiftçimizin mağduriyetinin giderilmesini istiyorum. Konuyu TBMM gündemine taşıyarak ülkemizin ilk turfanda üzümünü üreten Buldan bölgesinin sıkıntılarını aktaracağım. İlerleyen dönemlerde de aşırı sıcakların TARSİM kapsamına alınması yönünde önerge vereceğim" dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.