Çiçeklerini Rektör Bağ’ın Elinden Aldılar

Çiçeklerini Rektör Bağ’ın Elinden Aldılar

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Pamukkale Üniversitesi mensubu idari ve akademik çalışan tüm kadın personeline çiçek takdim etti.

A+A-

Rektörlük bünyesinde çalışan kadınlara çiçek takdim ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, programın devamında PAÜ’de öğrenim gören yabancı öğrencileri Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (PADAM) ziyaret ederek yabancı kadın öğrencilerin ve tüm kadın personelin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak çiçek takdim etti.

Eğitim Fakültesi’nde Kadın Temalı Serginin Açılışı Gerçekleştirildi

Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Resim-İş Eğitimi 4. sınıf öğrencilerinin kadın temalı çalışmalarından oluşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Resim Sergisi’nin açılışına katılan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, serginin açılışını Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ile birlikte gerçekleştirdi.

Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feryal Beykal Orhun ve Öğr. Gör. Serdal Yerli öncülüğünde dördüncü sınıf resim anasanat atölye öğrencilerinin çalışmalarından oluşan“Kadın” temalı yağlıboyasergisinde toplam 50 eser sergilendi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, sergiyi gezerek öğrencilerden eserleri ile ilgili bilgi aldı. Sergiye katılan tüm kadın akademik ve idari personel ile öğrencilere çiçek takdim ederek8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Rektör Prof. Dr. Bağ, öğrenciler ile birlikte günün anısına hatıra fotoğrafları da çektirdi.

Bir hafta boyunca ziyarete açık kalacak sergide; Hüseyin Birtürk, Harun Sargın, Sena Sarıoğlu, Cevad Koçak, Okan Gökdal, Kübra Şen, Yeliz Tatlı, Samet Çancılar, Özgür Yaşkeçeli, Özge Eren, Nihal Gülcan, Ayyüce Karataş, Esra Zenginol, Tuba Özarslan, Gülendam Girgin, Fadime Bilgen, Ayşe Aydoğmuş’un eserleri sergilendi.

PAÜ Eğitim Fakültesi Kadın Çalışanlarını Unutmadı

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Fakülte’de çalışan bölüm sekreteri, memur ve hizmetlilerden oluşan kadın personelini unutmayarak idari bölümde çalışan kadınlara meme kanseri erken tanı kontrolü ve kuaför hizmeti sağladı.

Eğitim Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen toplantıya Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bilge Can ve idari kadroda çalışan kadınlar katıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın çalışanlara yönelik küçük bir paylaşımda bulunmak istediklerini belirten Prof. Dr. Can, “Kadınlar; halkın en fedakâr, çalışkan ve üreten bireyleridir. Aile başta olmak üzere eğitim, sanat, spor, siyaset ve iş dünyasında önemli bir yere sahiptir. Bu bilinçle bizlerde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın personelimize küçük bir jest yapmak istedik.Meme kanserinin en çok rastlanan kanser türü olduğunu, erken tanının ise büyük önem taşıdığını biliyoruz. O nedenle Fakültemiz idari bölümde çalışan tüm kadınları erken tanı için kontrole yönlendiriyoruz. Ayrıca, kadın personelimize kuaför hizmeti sağlanacak.” dedi. Toplantının sonundaDekan Yrd. Prof. Dr. Bilge Can, bu hizmetleri gönüllü olarak veren PAÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sevda Yılmaz ile Şükran Akoğlan’a teşekkürlerini sundu.

Honaz MYO Öğrencileri 8 Mart Kadınlar Günü’nde Şehit Kadınlarımızı Unutmadı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Honaz Meslek Yüksekokulu (Honaz MYO) Halkla İlişkiler Bölümü öğrencilerinin hazırladığı etkinlik Honaz MYO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Öğrenciler tarafından düzenlenen etkinlik, tarih boyunca toplumumuzda şehit olan tüm kadınlarımız için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programa çok sayıda öğrenci, öğretim elemanları ve idari personel katıldı.8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlam ve önemini anlatan konuşmaların yer aldığı programda;“Atatürk ve Kadın”, “İş Hayatında Kadın”, “Şiirlerle Kadın”, “Türk Tarihinde Kadın”, “Şiddet ve Kadın”, “İletişim ve Kadın” temalı öğrenci sunumları yapıldı. Etkinlik sonunda isekadın öğrencilere, kadın akademik ve idari personele okul yönetimi tarafından çiçek verilerek Kadınlar Günü kutlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.