Çiftçinin domuz zararı karşılanacak

Çiftçinin domuz zararı karşılanacak

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yaban domuzlarının tarla ürünlerine verdiği zararın TARSİM tarafından karşılanacağı duyurdu. 

A+A-

Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Katip Üyesi de olan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, tarım sigortasının artık yaban domuzu zararlarını da ödeyeceğini söyledi. Tarım sigortası yaptırmanın önemine değinen Tin, birçok bölgede olduğu gibi Denizli'de de yaban domuzu zararlarından dolayı çiftçilerin ciddi sıkıntılar çektiğini belirtti. 

 Yaban domuzlarının ekili dikili alanlara verdiği zararlar hem çiftçilerin hem de ülkenin ekonomisi açısından göz ardı edilemeyecek boyutlara ulaştığını ifade eden Tin, "Birçok bölgede olduğu gibi ilimizde de yaban domuzu zararlarından çiftçilerimiz ciddi sıkıntılar çekmektedir. Mücadelesi zor olan yaban domuzu, üreticilerimizin ekili ve dikili ürünlerine zarar vermektedir. 2016'dan itibaren çiftçilerimizin artık yaban domuzu zararlarının telafisi daha kolay olacak. Çünkü yaban domuzlarının tarla ürünleri, sebze ve fidanlara verdiği zararlar, isteğe bağlı olmak koşuluyla 1 Ocak 2016 tarihinden itibariyle Tarım Sigortaları Havuzu TARSİM tarafından sigorta kapsamına alınmıştır. TARSİM kapsamına alınan yaban domuzu zararları üreticilerimiz için ekonomik açıdan rahatlama sağlayacağı düşünülmektedir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.