Çiftçiye Destek Geleceğe Destektir

Çiftçiye Destek Geleceğe Destektir

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu 14 Mayıs Çiftçiler Günü münasebeti ile bir paylaşımda bulundu.

A+A-

Çiftçilerin yapmış oldukları çalışmayla insan yaşamının temel besin ihtiyacını karşıladığını dile getiren Çavuşoğlu, alın teriyle suladığı tarlası ya da bahçesinden elde ettiği gelir ile kendi hayatını sürdürmeye çalıştıkları ifade etti.

Başkan Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti:

Zaruri Olmalıdır

Lakin geçmişte tarım ülkesi olarak anılan ülkemizde bugün ne yazık ki ekili tarım alanı gittikçe düşmekte, çiftçiler geçim sıkıntısı ve borç sarmalı içerisinde bırakılmaktadır. Bu noktada ne yazık ki ülkemiz birçok tarım ürününü yurt dışından satın almaya mecbur bırakılmaktadır. Geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayamayan çiftçilerimiz ise ekmekten ve hayvancılıktan vazgeçerek büyük kentlerde şanslarını denemeye çalışmaktadır. Bu durumda hem tarımsal ve hayvansal üretimi düşürmekte, ülkeyi ithal ürünlere mecbur bırakmakta hem de işsizliğin artmasına sebep olmaktadır. Tarım, hayvancılık ve çiftçinin desteklenmesi ülkemiz için zaruri bir uygulama olmalıdır. Bu destekleme çiftçiye değil geleceğe ve ülkemize yapılan bir yatırımdır.

Özellikle Covid-19 süreci bize öğretmiştir ki, yaşamın 1. Kuralı üretmek, esas üretim ise Tarım olmak zorundadır. Bu nedenle çiftçilerimize sahip çıkma zorunluluğumuz ve bilincimiz ile 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günümüz kutlu olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.