Cilt Temizleme İşleminizi Jeuveline ile Yapın

Cilt Temizleme İşleminizi Jeuveline ile Yapın

Hepimizin cildinde zaman zaman meydana gelen akne ve sivilceler olmuştur. Ölü deri hücrelerinin yüzümüzde kalmasından ve gözenekleri tıkamasından kaynaklı olarak akne ve sivilce oluşumu gözlenmektedir.

A+A-

Bundan dolayı yüzümüzü ölü derilerden arındırmamız ve gözenekleri her daim açık tutmamıza olanak sağlayan cilt temizleme işlemini gerçekleştirmemiz gerekmektedir. Böylelikle herhangi bir akne, sivilce ya da siyah nokta oluşumunun gözlenmesi mümkün olmadan daima temiz bir yüze sahip olunabilmektedir. Zaman ile yüzümüzdeki eski deri ölerek yerini yeni deri hücrelerine bırakmaktadır. Bu eski deri hücrelerinin temizlenmemesi durumunda yüzünüzde sivilce oluşumları meydana gelir. Yüzünüzü temizleyebilmeniz ve her zaman nemli tutabilmeniz adına Jeuvenile tarafından üretilen Hyalüronik asit içerikli yüz temizleme jeli kullanabilmeniz ve temiz bir cilde sahip olabilmeniz mümkün olmaktadır.

Sivilceler Neden Oluşur?

Sivilce oluşumuna etki eden pek çok farklı etken bulunmaktadır. Bunların başında düzenli beslenmemek gelmektedir. Düzenli beslenmemenin yanı sıra çevresel faktörler ve hormonlar etki etmektedir. Hem kadınlarda hem de erkeklerde bulunan testesteron hormonu sivilce oluşumlarına doğrudan etki etmektedir. Anne ya da babada sivilce oluşumu görülmesi genetik faktörlerden kaynaklı olarak çocukta da sivilce oluşumunun gözlenmesine neden olmaktadır. Aynı amandan sivilceye neden olan diğer bir faktör ise ilaç kullanımıdır. Sürekli olarak kullanılan bazı ilaçlar ciltte sivilce oluşumuna yol açabilmektedir. Ancak sivilce oluşumunun en önemli faktörleri arasında cildin yağlı olması bulunmaktadır. Cildi yağlı olan kişi daha fazla yağlı besin tüketmesi ile sivilce oluşumlarına neden olabilmektedir.

Sivilce Tanısı Nasıl Konulur?

Sivilce genellikle yüz bölgesinde görülen bir kozmetik problemidir. Ancak yüz bölgesi dışında kollarda, bacaklarda ya da vücudun bazı bölgelerinde gözlenmesi de mümkün olmaktadır. Bundan dolayı kolaylıkla sivilce tanısı konulabilmesi mümkün olmaktadır. Özellikle mesleki yaşantıdan dolayı sivilce oluşumu gözlenmesi söz konusu olmaktadır. Kimyasallar ile çok fazla etkileşimde bulunan kişilerin ciltlerinde daha fazla sivilce oluşumunun gözlenmesi mümkün olmaktadır. Ayrıca yağlı besin tüketen ve yağlı ciltlere sahip olan kişilerinde sivilceler ile karşılaşması mümkün olabilmektedir.

Sivilceler Nasıl Tedavi Edilir?

Ciltte bulunan sebum adı verilen yapının dengesinin sağlanması ile ciltteki sivilcenin tedavisi yapılması mümkün olmaktadır. İlaçlar kullanılarak tedavi uygulanabileceği gibi etkili bir temizlik işlemi ile de sivilce tedavileri uygulanabilmektedir. Sivilcelerin oluşması durumunda kişilerin sıklıkla düştüğü hataya düşülmemeli ve sıkılarak patlatılmamalıdır. Sıkılarak patlatılan sivilceler cildinizde yaraların oluşmasına ve bu yaraların iz olarak sizinle bir ömür boyunca kalmasına neden olmaktadır. Bunun yerine ilaç tedavisi ya da etkili temizlik yöntemleri ile kendiliğinden beklemek en doğru tedavi şekli olmaktadır. Bahsi geçen ilaçların kremleri ya da ağız yolundan alınması mümkün olmaktadır. İlaç tedavisi olmak istemeyen kişilerinde cilt temizliklerine önem vermeleri sivilce oluşumlarının önüne geçebilecek bir diğer faktör olmaktadır.

Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Sivilcelerin oluşumunun önüne geçebilmek adına etkili bir temizlik ile cilt bakımı yapılması gerekmektedir. Bunun için doğal sabunların kullanımı mümkün olmaktadır. Doğal sabunlar tek başına etkili bir cilt temizliği yapmaya yeterli olmamaktadır. Bunun yanında yüz temizleme jellerinin kullanılması da gerekmektedir. Ciltteki gözeneklerin tamamen temizlenebilmesine hava alabilmesine olanak sağlayan yüz temizleme jelleri sayesinde sivilce oluşumlarının önüne geçebilmeniz mümkün olmaktadır. Jeuveline markasının üretmiş olduğu  en iyi yüz temizleme jeli ile etkili bir cilt bakımı yapabilir sivilce oluşumlarının önüne geçerek daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Herhangi bir sivilce ya da siyah nokta oluşumunun görüntünüzü bozmasına izin vermeden kullanım gerçekleştirmeniz mümkün hale gelmektedir.

Detaylı bilgi için https://www.jeuvenile.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.