Çin Zulmü Protesto Edildi

Çin Zulmü Protesto Edildi

Çin’in Doğu Türkistan’da Müslüman Türk toplumuna karşı yürüttüğü baskı politikaları ve saldırdılar Denizli'de düzenlenen eylemle protesto edildi.

A+A-

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi tarafından organize edilen Çin zulmünü protesto eylemi Delikliçınar Yeni Camii’de kılınan teravih namazının ardından gerçekleştirildi.

Cami bahçesinde Çin zulmü altında hayatını kaybeden Müslüman Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı kılındı. Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Başkanı Ahmet Eryılmaz, Çin’in Müslüman Türk toplumuna yönelik baskılarına herkesin tepki göstermesi gerektiğine dikkat çekti.

Doğu Türkistanlı Müslümanların oruç tuttukları için katledildiklerini ifade eden Eryılmaz, “İşgalci Çin Yönetiminin bu uygulamalarına karşı İslam Ülkeleri, uluslararası insan hakları platformları ve Türkiye teyakkuz halinde olmalıdır. Müslüman öğretmenlerin, öğrencilerin, memurların ve işçilerin din ve vicdan hürriyetine yönelik baskıların kaldırılması için Çin Yönetimi uyarılmalıdır.

Müslümanlara ait işyerlerinin ve evlerin 7/24 gözetim altında tutulması evdeki kitapların ve mutfak aletlerine kadar müdahalelerin olmasına son verilmelidir. Aynı şekilde tesettür yasağına son verilmelidir” dedi.

Eylemde ABD ve AB aleyhine sloganlar da atıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.