Çin zulmüne öyle bir tepki gösterdi ki...

Çin zulmüne öyle bir tepki gösterdi ki...

Şarkıcı Demet Akalın, Çin zulmü karşısında aileleri tutuklanan, kendileri de yetimhanelere hapsedilen Doğu Türkistanlı Türk çocukların çığlıklarını duydu

A+A-

Ünlü şarkıcı Demet Akalın Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan Türklerine yönelik baskı,zulüm,etnik asimilasyon ve soykırım cinayetlerine tepkisiz kalmadı. Çin Nazi Kamplarına hapsedilen ailelerinin ortada kimsesiz kalan çocuklarının Yetimhane adı verilen çocuk kamplarında zorla tutulduklarını belirterek ” Doğu Türkistanlı bu çocuklar için yapabileceğimiz bir şey yok mu ?Gerçekten yazık bize!” sözleri ile kamu oyundaki duyarsızlığa tepkisini açıkladı.

ss-003.png

Şarkıcı Demet Akalın, Çin zulmü karşısında aileleri tutuklanan, kendileri de yetimhanelere hapsedilen Doğu Türkistanlı Türk çocukların çığlıklarını duydu. Sanatçı Demet Akalın kişisel twitter hesabından yaptığı paylaşımı ile Çin’in Doğu Türkistan Türklerine karşı uygulamakta olduğu insanlık dışı baskı ve zulmüne tepki gösterdi ve duyarsızlığı kınadı.

Akalın, bu mağdur çocuklarla ilgili sosyal medyada paylaşılan videoyu izleyince çok üzüldü. Akalın, “Yapabileceğimiz hiç mi bir şey yok? Gerçekten yazık bize” diyerek çağrıda bulundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.