Çin'de Uygur Türklerine zulüm devam ediyor

Çin'de Uygur Türklerine zulüm devam ediyor

Çin hükümeti, 2014’ten bu yana Doğu Türkistan’da 14 bin kişinin tutuklandığını açıkladı. Ancak sadece toplama kamplarında en az 1 milyon Uygur Türkü bulunuyor.

A+A-

Çin Devleti’nin, Uygur Türkleri’ne yönelik zulmü kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Çin, bir yandan Doğu Türkistan’da asimilasyon çalışmaları ve işkencelerini sürdürürken, diğer taraftan da insanlık dışı uygulamalarını, ‘terör eylemlerine yönelik önlemler’ olarak göstermek için uğraşıyor. Çin Devleti’nin hazırladığı raporda, 2014 yılından bu yana 13 bin kişinin gözaltına alındığı, bin 588 çete oluşumuna yönelik operasyon düzenlendiği bildirildi. 30 binden fazla kişinin yasa dışı eylemler nedeniyle cezaya çarptırıldığının açıklandığı söz konusu raporda, çok sayıda patlayıcı madde ve yasa dışı belgeye el konulduğu kaydedildi.

“EN AZ 1 MİLYON TÜRK TOPLAMA KAMPLALRINDA”

Çin Devleti, Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen zulmün boyutlarını düşük göstermeye çalışırken, gerçeğin bundan çok daha farklı olduğu biliniyor. Türk ve Müslüman kaynaklarının dışında, Reuters’in geçen hafta abonelerine sunduğu haberde dahi, toplama kamplarında, en az 1 milyon Uygur Türkü’nün bulunduğu ifade edildi. Haberde ayrıca, 1930 yılından beri, bölgedeki en büyük baskının yaşandığı açıklandı.

Kaynak Yeniçağ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.