Çin'den skandal hamle: Kuran-ı Kerim komünizme göre yorumlanacak!

Çin'den skandal hamle: Kuran-ı Kerim komünizme göre yorumlanacak!

Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yönelik baskı politikasını sürdüren Çin'in, Kur'an-ı Kerim'in komünist ideolojiye göre yeniden yorumlanması için harekete geçtiği belirtildi.

A+A-

Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yönelik baskı ve asimilasyon politikalarını sürdüren Çin yönetimi, Kuran-ı Kerim'in komünizme göre yorumlamak için hareket geçti.

Euronews'te yer alan habere göre geçtiğimiz kasım ayında, Çin Komünist Partisi'nin daimi üyesi ve Başbakan Yardımcısı Wang Yang'un yönetiminde, ülkenin inanç gruplarının temsilcilerinin davet edildiği bir sempozyum düzenlendi.

Wang, ülkedeki inançların Çin kültürü ve Komünist Partisi'nin doktrinleri ile uyumlu bir şekilde yorumlanması gerektiğini savundu.

Çin devlet haber ajansı Xinhua'nın yayınladığı toplantı özetinde, "Dini metinlerin eksiksiz bir şekilde değerlendirilmesi ve gerektiğinde uygunsuz olan içeriklere değişiklikler yapılmalı ve metinler yeniden çevrilmeli" ifadesi dikkat çekiyor.

ÇİN, KUR'AN-I KERİM'E MÜDAHALE ETMEK İSTİYOR'

Fransız Le Figaro'nun haberine göre, inanç mensuplarının bir araya geldiği bu toplantı, ekim ayının sonunda Komünist Partisi'nin genel kurulununda alınan kararların uygulanması için yapıldı.

Çin Sosyal Bilimler Akademisi'nde araştırmacı olan Ren Yanli'e göre, söz konusu sempozyumunda söylenenler, Pekin yönetiminin ülkedeki inançları daha katı bir şekilde kontrol edeceğinin göstergesi.

Ren Yanli, "Kur'an-ı Kerim'e müdahale etme girişiminin bir ilk olduğunu" vurguluyor.

İSLAM'IN İZLERİ SİLİNMEYE ÇALIŞILIYOR

Çin'in özellikle Müslümanlara karşı gerçekleştirdiği zulümler uzun süredir devam ediyor. Geçtiğimiz ocak ayında Çin hükümeti İslam'ı 'Çinlileştirmeyi' amaçlayan bir tasarıyı yasalaştırmıştı. Söz konusu yasa İslam dinini komünizm ile uyumlu hale getirmeyi amaçlıyor.

Toplantıda 'Çin rejimine uygun bir İslam versiyonu' projesini içeren 5 yıllık plan kabul edilmişti. 

CAMİLER YIKILIYOR, DİNİ SEMBOLLER KALDIRILIYOR

Tüm cami ve mescitlerin duvarlarında, büyük puntolarla "Ülkemi seviyorum", "Partimi seviyorum", "Aşırılığı reddediyorum" gibi sloganlar bulunuyor. Diğer yandan kubbelerin tepesinde bulunan ve İslam dinini sembolize eden tüm hilallerin söküldüğü belirtiliyor.

İnsan hakları aktivistlerinin de sosyal medya hesaplarından paylaştıkları görsel iletiler, Doğu Türkistan'da Müslümanlara ait tarihi mekanların birer birer yok edildiğini gösteriyor.

Kaynak: Yeniçağ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.