Cinsel Sağlık Sorunları Ve Tedavisi

Cinsel Sağlık Sorunları Ve Tedavisi

Cinsel sağlık sorunları, son zamanlarda oldukça yaygın bir şekilde gözlemlenen sağlık sorunlarıdır. Cinsel sağlık sorunlarını bu kadar yaygın olarak yaşanmasının birçok sebebi olduğu bilinir.

A+A-

Birçok farklı sebepten meydana gelebilecek birbirinden farklı çeşitte cinsel sağlık sorunları olduğu bilinir. Cinsel sağlık sorunların yaşanması durumu, çiftlerin hayatlarını olumsuz şekilde etkiler. Hem kadınlarda hem de erkeklerde sıklıkla gözlemlenen cinsel sağlık sorunlarından bazıları;

  • Kadınlarda vajinismus
  • Kadınlarda daha yaygın bir şekilde görülen cinsel isteksizlik eksikliği
  • Cinsel tiksinti sorunu
  • Erektil disfonksiyon
  • Orgazm sorunu
  • Cinsel fobiye sebep olan psikolojik sorunlar
  • Cinsel doyumsuzluk

Bu cinsel sağlık sorunları birbirinden farklı sebeplerden kaynaklanabilen sorunlardır. Dolayısıyla cinsel sağlık sorunu yaşadığını hisseden kişilerin hemen bir doktora başvurarak kendileri için tedavi yöntemi bulmaları gerekir.

Cinsel İsteksizlik Nedenleri

Cinsel isteksizlik için oldukça yaygın bir şekilde yaşandığı bilinir. Erkeklerde ve kadınlarda herhangi bir cinsel sorun yaşanmaması için, kişinin tüm fizyolojik ve psikolojik durumunun sorunsuz olması gerekir.

Kişilerde çeşitli fizyolojik veya psikolojik bozukluk durumları meydana gelirse, bu gibi durumların sonucunda cinsel sağlık sorunları meydana gelir. Cinsel isteksizlik, erkek veya kadının cinsel birleşme öncesinde herhangi bir şekilde uyarılamama ve birleşmeye isteksizlik hissetme durumu olarak ifade edilir. Bir ilişkide cinsel isteksizlik yaşanması durumu, ilişki yaşayan her iki taraf için de olumsuz sebeplere yol açacak bir sorundur.

Cinsel isteksizlik sorunu nedeniyle cinsel birleşme gerçekleşemez. Bu durum da ilişki yaşayan her iki partneri de fizyolojik ve psikolojik açıdan oldukça olumsuz şekilde etkiler. Cinsel birleşme gerçekleştiremeyen çift, gergin ve sinirli bir ruh haline bürünür.

Erektil disfonksiyon bozukluğu, erkeklerde yaygın olarak görülen cinsel isteksizlik problemi olarak adlandırılır. Erektil disfonksiyon nedenleri, hem fizyolojik hem de psikolojik nedenlerden kaynaklanabilir. Bu sorunu yaşayan kişiler, doktorlara başvurarak sorunun kaynağının hangi sebepten olduğunu bulmak isterler. Sorunun kaynağı bulunduktan sonra doktorların uygun gördüğü tedavi yöntemi izlenerek, cinsel sağlık problemi ortadan kalkar.

Cinsel İsteksizlik Tedavisi

Cinsel birleşme konusunda yaşanan sorunların tüm hayatı etkileyen sorunlar olduğu bilinir. Bu sorun, kişilerin tüm hayatına yansıtacak gerginlikler meydana getirir. Dolayısıyla cinsel sağlık sorununa sahip olan kişiler ve bu kişilerin partnerleri hızlı bir şekilde sorunlarla tedavi ararlar.

Her cinsel sağlık sorununun birbirinden farklı nedenlerden kaynaklanabileceği bilindiğinden dolayı, her cinsel sağlık sorununun tedavi yönteminin aynı olmadığı bilinir. Cinsel sağlık sorunları genellikle fizyolojik veya psikolojik sebeplerden dolayı ortaya çıkan sorunlar olarak bilinir. Cinsel sağlık sorunlarına fizyolojik sebeplerin yol açtığı durumlarda genellikle doktorlar ilaç tavsiyesi ile sorunu tedavi etmeye çalışırlar.

Ancak cinsel sağlık sorunlarına psikolojik sebeplerin yol açtığı durumlarda ise genellikle doktorlar öncelikle çeşitli psikolojik tedavi yöntemleri ile sorunu tedavi etmeye çalışırlar. Cinsel sağlık sorunu yaşayan çiftler, durumu fark ettikleri ilk andan itibaren bir doktora başvurarak kendileri için uygun tedavi yöntemini bulmayı hedeflerler.

Cinsel sağlık sorunlarının erken teşhisi, sorunun daha erken tedavi edilebileceğinin bir işaretidir. Cinsel sağlık sorunu ortadan kalktığında, eskisi gibi cinsel birleşme performansına devam eden çiftler mutluluklarına kavuşurlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.