Cinsiyetçi Söylemler Bir Kenara Bırakılmalı

Cinsiyetçi Söylemler Bir Kenara Bırakılmalı

İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

A+A-

İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Gökce mesajında “Bugün dünyanın dört bir tarafında kadınlar günü kutlanıyor. Ülkemizde kadınlar günü kutlanması gerekirken bizler kadın haklarını, eşitlik mücadelesini düşünmek zorunda kalıyoruz. Hayatımızın her alanında kadınlar en büyük yükü omuzlarında taşırken, her zaman en çok ezilen de kadınlarımız oluyor. Kimisi ana, kimisi eş, kimisi kızımız olan kadınlarımız şiddet, taciz, tecavüz ve emek sömürüsü ile karşı karşıya kalıyor. Ülkemizde kadın haklarını güvence altına alması gereken yasalarımız sümen altı edilirken, kadınların yaşam haklarına saldıranlar iyi hal indirimi, tahrik indirimi gerekçeleri ile açıklaması zor cezalar alıyor hatta kimi zaman salıveriliyor. 

Fedakarca çaba gösteriyor

Tüm bu duruma karşı kadınlarımız kendi güçlerinin farkında olarak hayatımızın her alanında var olma mücadelesi vermeye devam ediyor. Cinsiyetçi politikaların karşısında durarak hem çocuklarımızın geleceği hem de kendi gelecekleri için fedakarca çaba gösteriyor.

Toplumumuzun mihenk taşlarından olan kadınlarımızın yaşam, çalışma koşulları en yakın zamanda iyileştirilmeli ve devlet güvencesi ile güvence altına alınmalıdır. Siyasetçilerimiz cinsiyetçi söylemleri bir kenara bırakarak; evde, eğitimde, işyerinde, kürsülerinde kadın erkek eşitliğini savunmalıdır. Bir kadın hareketinin sonucu olarak partimizde de eşitlik politikasına uygun olarak hareket ediyoruz ve İYİ kadınların yapabileceklerini topluma gösteriyoruz. Tüm bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.