Çivril GES İle Kazanacak!

Çivril GES İle Kazanacak!

Çivril Belediyesi’nin Çivril İlçesi Karabedirler Mahallesinde kurmuş olduğu ve yapımı biten Güneş enerjisi Santrali (GES) panelleri elektrik üretimine başladı.

A+A-

Çivril İlçesi Karabedirler Mahallesi yapımı tamamlanan 20.428 metre kare alana sahip olan 3738 panelden oluşan Güneş enerjisi Santrali (GES) saatte 890 kW enerji üretiyor. Bu nedenle Çivril belediyesi bir ek bütçe kazanıyor. Maliyetinin 4 trilyon 161 bin olduğu projeden yıllık ortalama 750 bin TL gelir sağlayacak. Bu proje ile Çivril Belediyesi birçok ilçe belediyelerine de örnek olmuş oldu.

 

Hazırlanan ve yapımı tamamlanan proje ile güneş enerjisini verimli bir şekilde kullandıklarını ifade eden Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven; "Göreve başladığımızdan bugüne kadar üretici bir belediye olmak vizyonumuz oldu. Bu projemiz için kolları sıvadık ve santralimizi faaliyete geçirdik. Yapımı biten ve devam eden projelerle ilçemizi değiştirmeye devam ediyoruz. Karabedirler Mahallesi sınırları içinde yaptığımız GES projesi de bunlardan biridir, yapımı bitmiş olan projemizin  hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.