Çivril’de Binlerce Balık Telef Oldu

Çivril’de Binlerce Balık Telef Oldu

DSİ tarafından Çivril Işıklı gölüne bırakılmış olan 10 bin yavru balığın öldüğü öne sürüldü. İşte detaylar.

A+A-

Devlet Su İşleri ( DSİ ) tarafından iç su kaynaklarının balıklandırılması ve göllerdeki balık nüfusunun yükseltilmesi amaçları ile Işıklı gölüne bırakılmış olan 115 bin Sazan cinsi balık yavrusunun hemen hemen 10 bin tanesinin öldüğü ifade edildi.

Ölmüş olan balık yavrularının balıkçıl kuşlarca tüketildiğini de ifade eden çevre sakinleri balıkların sazan olmayıp İsrail sazanı olduğunu da öne sürdüler.

Bırakıldıktan 2 Saat Sonra Öldüler

Alınan bilgilere göre sabah sularında İzmir ilinden tankerlerle Çivril ilçesinde getirilmiş olan balıklar DSİ yetkilileri tarafından Beydilli mahallesinden göle bırakıldılar. Balıkların bırakılmasından hemen hemen 2 saat sonra ortalama 10 bin balık yavrusu ölü bir şekilde kıyıya vurdu. Tarım Gıda ve Hayvancılık ilçe müdürlüğünden ekipler ölen ve kıyaya vurmuş olan balıkların bir bölümünü toplayıp itlaf ettiler.

Ölüm Sebepleri Araştırılacak

Ayrıca görevliler balıkların havasızlıktan başka bir nedenden dolayı ölüp ölmediklerini anlayabilmek içinde numune aldılar. Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlüğü ekipleri tarafından tankerler ile İzmir ilinde gelen balıklardan bir bölümünün oksijen yetmezliğinden de ölebileceği değerlendiriliyor. Numune olarak götürülen balıklar üzerinde yapılacak olan araştırmalar neticesinde balıkların neden öldükleri ile alakalı net bir bilginin elde edileceği belirtildi .

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.