Çivril'de Vatandaşları İsyan Ettiren Görüntü

Çivril'de Vatandaşları İsyan Ettiren Görüntü

Çivril’de dere yataklarına atılan hayvan leşleri tedirginliğe neden oldu.

A+A-

Çivril’de hayvancılık ve besiciliği yoğun olarak yapıldığı Çetinler mahallesinde dere yatağına atılan büyükbaş hayvan leşleri mahalle sakinlerini tedirgin etti.

Vatandaşlar Şikayetçi

Çivril Çetinler mahallesinden geçen Akçay deresine atılan inek leşleri kötü koku ve sinek oluşmasına neden olurken mahalle sakinleri ineklerin dere yatağına atılmasını değil gömülmesini istediklerini belirtti. Yerleşim yerlerine çok yakın bölgelere atılan hayvan leşlerinin sıcak havalarda sinek ve koku ile birlikte mikrop ve hastalıklara davetiye çıkarttığını belirten mahalle sakinleri “çevrede hayvancılık yapanlar ölen hayvanlarını traktör ile sürükleyerek getirip dere yatağına atıyor. Şimdilerde her ne kadar su akmasa da köyden gelen köpekler hayvan leşlerini yiyor. Oluşan sinek ve kötü koku mahalleye kadar geliyor. Oluşan mikroplar hastalığa davetiye çıkarıyor. Jandarma ve ilçe tarım hayvanların kulak küpelerinden sahibini bulup gömerek yok ettirebilir” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Dere yatağına bir hafta içinde üç inek leşi atıldığını iddia eden mahalle sakinleri yetkililerden konuya çözüm bulmasını istediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.