Çivril'deki Şehitliğin Yapımı Çivril Ülkü Ocaklarına Aittir

Çivril'deki Şehitliğin Yapımı Çivril Ülkü Ocaklarına Aittir

Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) Çivril Belediye Meclis üyesi Lütfi Karaman, Kocayaka Mahallesi’ne yapılan şehitliğin yapımının tamamının Çivril Ülkü Ocaklarına ait olduğunu söyledi.

A+A-

Temmuz ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alan Milliyetçi Hareket Partisi( MHP ) Çivril Belediye Meclis üyesi Lütfi Karaman, Kocayaka Mahallesi’ne yapılan şehitliğin hiçbir siyasi parti ile alakası olmadığını şehitliğin yapımının tamamının Çivril Ülkü Ocaklarına ait olduğunu söyledi.

“ŞEHİTLİK ÇİVRİL ÜLKÜ OCAKLARI TARAFINDAN 15 GÜN GİBİ KISA BİR SÜRE İÇİNDE TAMAMLANDI”

Şehitliğin yapılması konusunda Kocayaka Muhtarı Hasan Koç ile görüşme yapıldığını söyleyen Karaman; “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak Türk milletinin hizmetinde olan teşkilatımız Alpaslan Türkeş tarafından kurulduğu günden bu güne her milli meselenin her milli davanın milli kültürümüzün Türk’e dair ne varsa sevincin, kederin, acının daima yanında durmuş Türk milliyetçiliği fikrini benimsemiş, özümsemiş kuşaklar yetiştirmek için var olmuştur. Yakından uzağa Türk milliyetinin fikriyatının gereklerini vazife bilmiş, bu vazifeyi yerine getirmiş ve vazifeye atılmak için kimseden destur, izin beklememiştir. Bu sebeple milli mücadele döneminde 1 Nisan 1921’de işgale uğrayan ilçemizin Cabar köyü gibi Kocayaka köyünün de işgale uğradığı ile ilgili tarihi bilgiler tarafımıza ulaşmıştır. Bilgiler sonrası Kocayaka köyü muhtarı Hasan Koç ile görüşülmüş işgal sırasında camide toplanan halkın büyük bir kısmının işkence gördüğü sırada 6 Kocayaka’lı vatandaşın şehit edildiği öğrenilmiştir. Kocayaka köyü muhtarı ile yapılan mutabakat sonucunda şehitlerimizin olduğu yerde bir anıt yapılması ve yunan işgalinin unutulmaması için yol kenarında bulunan çeşmenin yapılması ve mezarlık içinde bulunan şehitliğe giden yolun yapılması Çivril Ülkü Ocakları tarafından 15 gün gibi kısa bir süre içinde tamamlanmıştır ”dedi.

“ŞEHİTLİĞİN YAPIMININ TAMAMININ MASRAFINI ÇİVRİL ÜLKÜ OCAKLARI KARŞILAMIŞTIR”

Çivril Ülkü Ocaklarının hiçbir siyasi menfaat gözetmeden şehitliğin yapımı için canla başla çalıştıklarını belirten Karaman; “2 Temmuz Cuma günü Kocayaka köyünde şehitlik açılışıyla ilgili il ocak yöneticilerimizin, Çivril ocak başkanımızın ve yönetiminin ayrıca misafirimiz olan çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, sendika temsilcileri, köy halkıyla birlikte kuran-ı kerim tilaveti yapılarak şehitlik açılışı gerçekleştirilmiştir. Çivril Ülkü Ocakları maddi ve manevi destekleri ile oluşturulan Kocayaka halkının katılımıyla devam eden herhangi bir siyasi parti ile alakası olmayan son derece güzel bir kültür hizmeti olmuştur. Şehitliğin yapımının tamamının masrafını Çivril Ülkü Ocakları karşılamıştır. Hiçbir siyasi menfaat gözetmeden şehitliğin yapımı için canla başla çalışmışlardır.  Şehitliğin yapımında desteklerini esirgemeyen Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’a, Kocayaka Mahalle muhtarı Hasan Koç’a Çivril ülkü ocaklarına teşekkür ediyorum ”ifadelerini kullandı.

Kaynak: genccivrilgazetesi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.