Çivril’in Gürpınar Mahallesinden Yükselen İtiraz Sesi

Çivril’in Gürpınar Mahallesinden Yükselen İtiraz Sesi

Çivril’in Gürpınar Mahallesinde faaliyet gösteren Kalker Ocağının genişletilmesine yönelik girişim tepki ve itirazlara neden oldu.

A+A-

Gürpınar Mahallesi muhtarı Semih Varol ve mahalle sakinlerinden oluşan bir grup Denizli’ye gelerek Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne itiraz dilekçesi verdi. Av. Hasan Ozan Orpak ile birlikte itiraz eden  Gürpınar Mahallesi muhtarı Semih Vural söz konusu ocağa ve genişlemesine karşı olduklarını belirterek "Patlamaların yarattığı toz, tarım alanlarını, evlerimizi etkiliyor. Toz nedeniyle bir çok insanımızın sağlığı bozuldu. Yakın gelecekte göçler başlar. Patlatmalar nedeniyle su yolları değişti, tarımsal üretim azaldı.” dedi.

Toplanan 750 imzalı itiraz dilekçesi sonrasında konuyu yargıya taşıyacaklarını belirten Gürpınar Mahallesi adına daha sonra Orhan Celep basın açıklamasında bulundu.

Celep açıklamasında “On yılı aşkın bir süredir Türkiye’nin her yanında  girişilen doğa tahribatlarına, Su’ların satılmasına, güzelim ormanların kesilmesi ve dağların maden arama sondajları ve Kalker ocaklarıyla delik deşik edilmesine, Hes’lerle derelere kelepçe vurulup canlıların yok edilmesine ve yeşil yol adı altında dağlara maden yolu açılmasına endemik tür bitkilerin arıların ve diğer tüm canlıların zarar gördüğü uygulamalara karşı yapılan mücadeleye, dava ve girişimlerine bugün bir yenisi daha eklendi.

Bu mücadelenin adı Gürpınar, Cabar, Karalar olacak. Mahallelerimiz bugün ciddi bir doğa katliamı ile karşı karşıyadır.
Mahallemiz ve yöremizde faaliyet gösteren Tüprak, uşak Kireç ve oktaş firmaları genişlemek istiyor.

Gerek, kontrolsüz ve yüksek ölçekli yapılan patlatmaların neden olduğu titreşimlerin etkisi ile yeraltı su yollarının zarar görüyor , azalıyor, yatak değiştiriyor. Doğanın dengesinin değiştirilmesine, tarım alanlarımızın etkilenmesine, insanlarımızın sağlığının bozulmasına karşıyız. Mahallemizde yaşanan ve geleceğimizi  tehdit eden söz konusu taş ocağı ve diğer ocaklar derhal kapatılmalı, genişlemesine olanak verilmemelidir.” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.