Cizre'de 11 Şehit 3'ü Sivil 78 Yaralı!

Cizre'de 11 Şehit 3'ü Sivil 78 Yaralı!

Şırnak Cizre'de polis kontrol noktasına, teröristlerce bomba yüklü kamyonla intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 11 polis şehit oldu, 3'ü sivil 4'ü ağır 78 kişi de yaralandı. RTÜK, saldırıya ilişkin yayın yasağı getirdi.

A+A-

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki polis kontrol noktasına terör saldırısı düzenlendi. 

PKK'lı teröristler, Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına, bomba yüklü kamyonla saldırdı.

Meydana gelen büyük patlamada yaralananlar112 Acil Servis ekiplerince Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Saldırıda Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasında büyük hasar oluştu. Emniyet müdürlüğü binasının yakınında polislerin konaklama ihtiyacını karşılamak için konteynerlerin olduğu ve bunların da zarar gördüğü gelen bilgiler arasında.

VALİLİK: 11 POLİS ŞEHİT, 3'Ü SİVİL 78 KİŞİ YARALI

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, saldırıda 11 polisin şehit olduğu, 3'ü sivil 78 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, Cizre ilçesinde 06.45 civarında PKK terör örgütünce Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Birim Amirliği'nin bulunduğu bina girişine patlayıcı yüklü hafriyat kamyonu ile intihar saldırısında bulunulduğu belirtildi.

Hain saldırıda 11 polis memurunun şehit olduğu 3 sivil ile 75 polis memurunun yaralandığı belirtilen açıklamada, 4'ü ağır 5 yaralanın Diyarbakır Dicle Üniversitesi'ne, 4 yaralının Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği ifade edilerek, "2 yaralının Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavisi devam ediyor. Diğer yaralılar birkaç saat gözetim altında kaldıktan sonra taburcu edilecek'' denildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜ TÜRKİYE'Yİ ESİR ALAMAZ

İstanbul'da saldırıya ilişkin açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "Bu sabah erken saatlerde Cizre polis merkezine alçak PKK terör örgütünün kalleş saldırısı sonucu hayatını kaybeden 11 şehidimiz, polis kardeşimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımız var, çok sayıda, tedavi altında, onlara da acil şifalar diliyorum. Hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti'ni esir alamaz'' diye konuştu.





 

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Saldırıya ilişkin bir açıklama da Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'dan geldi. İstanbul'da konuşan Akdağ, ''70'in üzerinde yaralı var, 4'ünün durumu ağır. Şehitlerimiz var. Gerekli açıklamayı oradaki adli tabiplik ve savcılıkla beraber valiliğimiz yapacak. Son ay içerisinde özellikle çok yoğun terörist saldırı grubuyla karşı karşıyayız. Bir taraftan 15 Temmuz'da hain FETÖ çetesinin saldırısıyla 240 şehidimiz oldu bir yandan DAEŞ'in öbür taraftan PKK'nın hain saldırıları var. Bu saldırıların hepsi alçakça ve hepsi bizim huzurumuza yönelik. Bu milletin kalkınmasını, Türkiye'nin ileriye gitmesini istemeyenler bu saldırıları gerçekleştiriyorlar, bu terör örgütlerini de bir taraftan maşa olarak kullanıyorlar'' dedi.

 

REUTERS: 9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Reuters Haber Ajansı ise, hastane kaynaklarına dayandırdığı haberinde, saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 64 kişinin de yaralandığını kaydetti.

"EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI YIKILDI" 

Cizre'deki Anadolu Ajansı Muhabiri Abidin Yel, NTV yayınına katılarak ilçede yaşananları şöyle anlattı:

"Patlamanın olduğu yeri şu an görebiliyorum. Sabah saatlerinde ilçe girişindeki polis noktasına yaklaşan PKK'lı teröristler, rutin kontrole takılınca aracı patlatıyor. Büyük bir patlama oldu, ilçedeki iş yeri ve evlerin camları kırılmış durumda. Hatta garnizon komutanlığının duvarı da hasar gördü.

Benim gördüğüm, emniyet müdürlüğü binası yıkılmış durumda. İtfaiye yangına müdahale ediyor, enkazdan çıkarılan yaralılar da hastaneye kaldırılıyor.

Patlama sonrası Şırnak - Cizre karayolu trafiğe kapatılmış durumda. Patlama sonrası silah sesleri de duyuldu."

 

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GELDİ

Bu arada RTÜK, Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

Yasak kararında şunlar kaydedildi:

- Patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara,

- Olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırının ardından bölgeye 12 ambulans, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 2 helikopterin sevk edilerek müdahalede bulunulduğu bildirildi.

Açıklamada, Cizre'de meydana gelen terör saldırısı nedeniyle, Şırnak'taki hastanelerin sağlık personelinin acil göreve çağrıldığı ve hastaneye intikal ettirildiği belirtildi. 

Ayrıca, uçak ambulansın hazır bekletildiği, çevre illerdeki hastanelerin de teyakkuza geçirildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.