Çobanlık Kursunda Tanışıp Nişanlandılar!

Çobanlık Kursunda Tanışıp Nişanlandılar!

Denizli'nin Honaz İlçesi'nde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün açtığı 'Sürü yönetimi elemanı' kursunda tanışan erkek ve kadın çoban birbirlerine aşık oldu ve evlenme kararı aldı.

A+A-

Kursun sona ermesi nedeniyle düzenlenen törende Karaçay Mahallesi'nde çobanlık yapan Ufuk Topçu (27) ile Aydınlar Mahallesi'nde çobanlık yapan Gülnaz Kuzu (22) nişan pastası kesti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürlüğü'nün Honaz'da açtığı 'Sürü yönetimi elemanı' kursu sona erdi. Kursa 11 kadın, 14 erkek 25 kişi katıldı. Çobanlar, kursun sonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Sertifika dağıtım törenine Kaymakam Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı AK Partili Turgut Devecioğlu, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, kursiyerler ve davetliler katıldı. 

Honaz'ın Aydınlar Mahallesi'nde çobanlık yapan Gülnaz Kuzu ile Karaçay Mahallesi çobanlarından Ufuk Topçu, kurstaki eğitmenlere evlilik kararı aldıklarını söyleyince, sertifika dağıtım töreni nişan kutlamasına dönüştü. Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu'nun hazırlattığı nişan pastasını kesen çifte, törene katılanlar mutluluk diledi. Devecioğlu, "Sürü yönetimi kursunda tanışan ve birbirlerine aşık olan çiftimizi, evliliğe giden yolda ilk somut adımı attıkları için kutluyorum. Düğünlerini de inşallah hep birlikte yapacağız" dedi.

Ufuk Topçu ise, sürü yönetimi kursunda bilinçli çobanlık adına önemli bilgiler elde ettiklerini söyleyerek, "Gülnaz ile birbirimizi kursta tanıdık. Daha sonra aşık olduk ve evlenme kararı aldık. Nişan pastamızı bizim için önemli olan bu kursun sertifika dağıtım töreninde kestiğimiz için mutluyuz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.