Çocuklara Unutamayacakları Bir Arife

Çocuklara Unutamayacakları Bir Arife

Denizli’de her yıl Ramazan Bayramı arifesinde gerçekleştirilen ‘Çörek Derme’ etkinliğinde çocuklar, ikrama ve hediyeye doydu.

A+A-

Pamukkale İlçesine bağlı Fatih Mahallesi’nde kapalı pazaryerinde bu yıl 4. Kez düzenlenen çörek derme etkinliğine Belediye Başkanı Avni Örki’de katıldı.

Etkinlikler kapsamında çocuklar için hazırlanan ikramlar ve hediyeler dağıtıldı, çocuk oyunları oynandı, çeşitli gösteriler yapıldı. Çörek Derme Etkinliği Tertip Komitesi Başkanı Kürşat Gençoğlu, paylaşmanın, birlik ve beraberliğin öne çıktığı geleneğin unutulmaması için mahalle sakinleriyle birlikte hazırlık yaptıklarını söyledi.

Hediyeler ve İkramlar

Denizli Büyükşehir ve Pamukkale Belediyesini de desteğiyle çocuklara unutulmayacak bir bayram arifesi yaşattıklarını anlatan Gençoğlu, “Eskiden Çörek derme, Ramazan Bayramı arifesinde çocukların kapı kapı dolaşarak yiyecek toplamasına denirdi. Çocuklar kapıya geldiğinde “Çörek var mı, yağlı börek var mı” şeklinde bağırarak geldiğini haberdar eder. Ev sahibi evinde bulunan mevsimine göre kuru üzüm, iğde, bişi, leblebi gibi yiyeceklerden çocukların bezden yapılmış torbalarına bir tane veya bir avuç koyar, çocuk buradan ayrılır diğer eve gider aynısı orada da yapılırdı. Çocuklar birkaç çocuk birleşerek veya kapıya vardığında oradaki çocuklarla beraber diğer eve grup halinde giderlerdi. Denizli’de biz çocuklarımızın kapalı güzel bir ortamda bir araya gelerek hediyelerini ve ikramlarını almalarını sağlıyoruz. Mahalle sakinlerimiz ve hayırseverlerimiz gönüllerinden kopan ikramları getiriyorlar. Masaların üzerlerinde hazırlanan hediyeler ve ikramları çocuklar kendileri alıp poşetlerine ve torbalarına koyuyor. Biz etkinliğin kapsamını biraz daha geliştirdik. Etkinliğimize katılan çocuklarımıza dondurma ikramımız oldu. Aynı zamanda çocuk oyunları oynayarak güzel zaman geçirdik. Çeşitli etkinliklerle etkinliğimiz devam etti” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.