Çok Can Verdik

Çok Can Verdik

Bu emsalsiz İstiklal marşına sahip olmak için çok bedel ödediğimizi belirten AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “ Çok can verdik. Bu marş feda edilmiş bedenlerin, aşk ile şahadete koşan ruhların, savaş meydanında can veren çocukların arkasından yazı

A+A-

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Filiz devamla şunları söyledi;

“Bayrak ve milli marşlar, milletlerin mukaddesatları arasında yer alırlar. Bizlere, böylesini anlamlı bir milli marşı hediye eden vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy; İşgal altındaki Anadolu halkına “Korkma” diye seslenmektedir. İstiklal Marşımız, milletimizin milli ve manevi değerlerini birleştiren, destansı bir direnişin sarsılmaz iradesini aşılayan, ne geçmişte ne de gelecekte, milletimizin esarete asla boyun eğmeyeceğinin tüm dünyaya ilan edilişinin ifadesidir.

Akif' in şiir anlayışı ve şiir gücü kadar ancak bir sosyologda bulunabilecek bütünü ve ayrıntıları yakalayabilen gözlem gücü İstiklâl Marşını bu denli etkili bir milli mutabakat metni haline getiren en önemli belgedir.

Şiiri toplum için ve bir dava adına yazan, ama şiiri şiir yapan özelliklerden feragat etmeyen, Türkçe'nin bütün nüanslarını ve imkanlarını ustalıkla kullanan, çağının tanığı ve vicdanı olan bir şairden daha iyi kim yazabilirdi böyle bir marşı?

 İstiklâl Marşı' nın şairi olarak Mehmet Akif 'in bir başka önemli özelliği de sarsılmaz bir iman ve dava adamı olduğu kadar tam bir erdem kahramanı olmasıdır.

Akif’in yalnız vatan ve millet hizmetleri değil edebiyatımızdaki emsalsiz yeri hiçbir zaman doldurulamaz. "Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk milletini ortak düşünce ve değerlerde buluşturan İstiklal Marşımız, bu yönüyle eşsiz bir eserdir. Bugün de hala milletimizi bir arada tutan en önemli simgelerden biri olan İstiklal Marşımız, aynı zamanda bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu gösteren en güzel kanıttır.

Merhum Mehmet Akif Ersoy’unda dediği gibi ‘Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyerek İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 96. yıldönümünü kutluyor, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.