Çok Önemli Konu Konuşuldu

Çok Önemli Konu Konuşuldu

Çocuklara yönelik ihmal ve cinsel istismar olaylarının engellenmesi çalışmaları çerçevesinde paydaş kurumlar ortaklığında Denizli’deki rehberlik öğretmenlerine bilgi vermek için, "İhmal-İstismar" konulu panel yapıldı.

A+A-

Panele  İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Şube Müdürü Fikret Sarısoy, Merkezefendi Sosyal Hizmet Merkezi  Müdür Vekili Asuman Taşçı, Denizli Baro Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi-Kadın Ve Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatörü Avukat Burcu Aybey, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Mehmet Yasin Sözen,  İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm.Dr. Fatma Aydeniz Ozansoy, Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) Denizli Devlet Hastenesi Başhekim Yardımcısı Uzm.Dr. Savaş Yılmaz, konuşmacılar Psikolog Fatma DEMİRTAŞ,  Denizli Baro Başkanlığı Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi  Avukat Jülide  Keleş Yarışan, Baş Polis Memuru Ahmet Varol, Psikolog Sefer Mavigöl, ÇİM Sorumlu Hekimi Uz.Dr. İ. Merve Tekin, İl Jandarma Komutanlığı Çocuk- Kadın İşleri Astsubay Nur Deliak, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Yazı İşleri Müdürü Hacer Altın,  rehberlik  öğretmenleri, ilçe şube müdürleri ile Merkezefendi ve Pamukkale ilçe milli eğitim müdürleri katılımda bulundu.

 

ORTAKLAŞA ÇALIŞMA

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Denizli’deki dezavantajlı çocuklar ile çalışan kamu kurumları arasında ortaklığın artırılması adına bir araya geldiklerini, geleceğimiz olan çocukların en iyi ve eşit koşullarda hayata hazırlamak adına yapılan mühim bir çalışma olarak gördüklerini, bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli olarak gönüllü olan rehber öğretmenler ve dezavantajlı çocuklar için ortaklaşa çalışmalar yaptıkları kurumlar ile bir yol haritası çizeceklerini söyledi.

 

Rehber öğretmenlerin bu alanda olduğu gibi eğitimin her alanında da büyük bir özveriyle çalışmalarına devam ettiklerini ve adeta okulların psikoloğu ve sosyoloğu gibi çalıştıklarını, kendilerine teşekkür ettiğini dile getiren Oğuz, geleceğimiz olan yavrularımız için gecemizi gündüzümüze katıp Adliye, İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma ve Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğümüzle ortaklaşa çalıştıklarını, kendilerine de çok teşekkür ettiğini, Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi Muasır Medeniyetler Seviyesine Ulaşmamız için çok çalışmamız gerektiğini dile getirdi.

 

Panelde konuşmacılar;  Denizli rehberlik  öğretmenleri, ilçe şube müdürleri ile Merkezefendi ve Pamukkale ilçe milli eğitim müdürlerine ihmal-istismar olayları ile alakalı bilgi almak istedikleri konular, bu tür vaka olaylarında yaşanılan problemler ve yapılması gereken işlemler ile ilgi izlenmesi gereken  yol adımları ile alakalı detaylı bilgi verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.