Çok Yakında Açıklacak

Çok Yakında Açıklacak

2014 senesinden bu yana daha temiz bir çevre amacıyla 10 atık su arıtma tesisini hizmete alan Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Menderes Havzası'na Sarayköy Merkez Atıksu Arıtma Tesisi inşa ediyor..

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nce, Sarayköy ilçesine ileri biyolojik atık su arıtma tesisi inşa ediliyor. Bilhassa Menderes Havzası'nda meydana gelen biyolojik kirliliğin önüne geçmeyi hedefleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, Sarayköy ilçesinin gereksinimi olan atık su arıtma tesisini kısa zamanda bitirip hizmete açacak. 14 bin metrekarelik alanda, 2 kademeli olarak projelendirilmiş olan tesisin 53.300 kişilik kapasiteye sahip olacağı belirtilirken, günlük yaklaşık 9.000 metreküp suyu temizleyecek. Betonarme biyolojik atık su ileri arıtma şeklinde yapılan tesiste atık sular, sulama suyu standartlarını sağlayacak biçimde arıtılacak. Birkaç işlemden geçirilecek atık sulardaki azot, fosfor, organik karbon ve zararlı organizmalar giderilip deşarj edilecek.

 

Önemli bir ihtiyacı giderecek

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sarayköy’de devam ettirdikleri atık su artıma tesisinin Menderes Havzası'nın korunması bakımında çok önemli olduğunu ifade etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak çevre duyarlılığına her daim önem verdiklerini belirten Başkan Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi olarak daha temiz bir Denizli için çalışmalarını gece gündüz sürdürdüklerini, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir şehir bırakmak için yatırımların sürdüğünü, Sarayköy Merkez Atıksu Arıtma Tesisinin bilhassa Menderes Havzası’ndaki önemli bir ihtiyacı gidereceğini belirtti.

 

Büyükşehir ile daha temiz bir Denizli

 

Denizli’nin büyükşehir statüsüne geçmesinden beri 2 tane Acıpayam’a, Bozkurt, Çal, 2 tane Çardak’a, Çivril, Pamukkale, Sarayköy ve Tavas ilçesinde atık su arıtma tesisi kurmuş olan Denizli Büyükşehir Belediyesi 11. tesisini de Sarayköy’de hizmete açacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ kısa zamanda Dalaman Çayı'nın da olduğu Batı Akdeniz Havzası'ndaki atık su kirliliğinin önlenmesinde çok önemli bir rolü olacak Acıpayam Atıksu Arıtma Tesisi'ni tamamlayıp faaliyete açmıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.