Çorlu’da kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler

Çorlu’da kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler

Çorlu kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte detaylar

A+A-

Marmara Bölgesi’nde bulunan Çorlu, hızla gelişmeye devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, 260 bin 437 nüfusa sahip olan Çorlu, Tekirdağ’ın en kalabalık ilçesi olarak öne çıkıyor.  Ekonomisi sanayiye ve tarıma dayanan Çorlu, son yıllarda gayrimenkul piyasasında konut fiyat artışıyla dikkat çekiyor.  Konut yatırımı yapmak isteyenlere pek çok fırsat sunan Çorlu, İstanbul gibi büyük bir şehirde yer alan sanayi tesislerinin şehrin dışına taşınmasıyla beraber hızla göç almaya başladık. Bu durum da Çorlu’nun emlak piyasası hareketlendirdi. İlçenin başlıca avantajları arasında; göç, havalimanına sahip olması ve İstanbul’a yakınlığı geliyor. Yeni projelerin artış gösterdiği Çorlu ilçesinin yıldızı parlıyor. Gayrimenkul piyasasında dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Çorlu, Tekirdağ’ın sanayi açısından en önemli ilçelerinin başında geliyor. Peki, Tekirdağ’ın konutta kazandıran ilçesi Çorlu’da kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte Çorlu kiralık daire arayanların bilmesi

Çorlu’da kiralık daire ararken dikkat edilmesi gereken 3 madde:

1. Bütçe oluşturun

Çorlu’da kiralık daire arıyorsanız öncelikle bütçe belirmelisiniz. Bütçenizi belirledikten sonra nasıl bir evde oturmak istediğinizi netleştirmelisiniz. 2+1 ya da 3+1 dairede mi yaşamak istiyorsunuz? İstediğiniz ve bütçenize uygun evi bulmak için de fiyat araştırması yapmanız şart!


2. Lokasyon belirleyin

Oturmak istediğiniz evin hastane, alışveriş merkezi gibi yerlere yakınlığına dikkat etmelisiniz. Tutacağınız evin hastane, toplum taşıma araçları ve alışveriş merkezine yakın olması hayatınızı kolaylaştırır. Ayrıca yaşayacağınız yerdeki sosyo-ekonomik durum ve demografik bilgiler de kiralık daire ararken dikkat etmeniz gereken diğer konular arasında yer alıyor.

3. Kiralayacağınız evi yakından inceleyin

Kiralık daire arayışında birden fazla yeri beğenebilirsiniz. Ancak tam bu noktada; beğendiğiniz evi yakından incelemelisiniz. Evi yakından gördüğünüzde belki tutmaktan vazgeçeceksiniz. Belki de beğendiğiniz evde tadilat gerektirecek ve size zaman kaybettirecek birçok şey var. Dolayısıyla tüm bunları dikkat ederek son kararınızı vermelisiniz.

Çorlu kiralık daire fiyatları 584 TL’den başlıyor!

Tekirdağ’ın konut pazarında öne çıkan ilçesinde kiralık daire fiyatları yakından takip ediliyor. Bölgede hemen hemen her bütçeye uygun kiralık daire bulmak mümkün. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı göre, Çorlu kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için; minimum 584 TL, maksimum 974TL arasında değişiklik gösteriyor. Bölgede ortalama kira fiyatı 2017 yılında 697 TL iken, bu yıl 779 TL olarak ölçümleniyor. İlçede kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi bir başka deyişle amortisman süresi 19 yılı bulurken, Tekirdağ’da 21 yılı buluyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.