Coşkun'dan Erken Uygulanan Zamma Tepki

Coşkun'dan Erken Uygulanan Zamma Tepki

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin suya yaptığı ve 1 Ağustos 2019 tarihinden geçerli olacak yüzde 20’lik zam erken uygulamaya konuldu.

A+A-

Vatandaşın Temmuz ayında kullandığı su, bu ay yapılan sayaç okumalarında zamlı tarife üzerinden faturalandırıldı. Uygulamaya tepki gösteren Merkezefendi Belediyesi’nin İYİ Partili Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Fatih Coşkun, “Zamla ilgili alınan karar açıktır. Zammın yürürlük tarihi 1 Ağustos 2019’dur. Uygulama hukuksuzdur. Faturalar yeniden hesaplanıp, vatandaşa hakları iade edilmelidir” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin geçen ay yaptığı yüzde 20’lik su zammı, büyük tepki çekmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın “2019’da suya zam yok” sözüne rağmen yaptığı zammın tartışmaları sürerken, yine tepki çekecek bir uygulama geldi.

Yüzde 20’lik su zammının yürürlük tarihi 1 Ağustos 2019 olmasına rağmen, Ağustos ayı başında yapılan sayaç okumalarında faturalar zamlı tarife üzerinden kesildi.

Merkezefendi Belediyesi’nin İYİ Partili Başkan Yardımcısı ve Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Fatih Coşkun, zammın bir ay erken uygulanmaya başlandığını, bunun hukuksuz olduğunu söyledi.

Şu an faturalandırılan su sarfiyatının Temmuz ayına ait olduğuna dikkat çeken İYİ Partili Fatih Coşkun, “Karar net bir şekilde alınmıştır. Zammın yürürlük tarihi 1 Ağustos 2019’dur. Yani Ağustos ayı içindeki su sarfiyatı zam kapsamındadır. Oysa Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ’nin bu uygulaması ile Temmuz ayında kullanılan suya da zamlı tarife uygulanmıştır. Denizli genelindeki yüzbinlerce aboneden haksız ve hukuksuz bir şekilde tahsilat yapılmaktadır. Bu uygulama vatandaşın hakkının gaspıdır, hukuk tanımazlıktır. Ben de bir belediye yöneticisi olarak şunu ifade etmek isterim ki; işgal ettiğimiz makamlar, millete hizmet makamlarıdır. Milletin hakkını korumakla yükümlü yöneticilerin, hukuksuzluk yapmaya, pervasızca ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla istediği gibi tasarrufta bulunmaya, keyfi hareket etmeye hakkı yoktur” dedi.

VATANDAŞA HAKKINI İADE EDİN!

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin erken uygulamaya koyduğu zamla vatandaştan tahsil ettiği parayı iade etmesi gerektiğini vurgulayan İYİ Partili Fatih Coşkun, “Ya geç olmadan faturalar yeniden kesilmeli ya da bir sonraki ay oluşturulacak faturalardan bu haksız ve hukuksuz tahsilat mahsup edilmelidir. Vatandaşın hakkı mutlaka iade edilmelidir. Yetkililere çağrımız bir an önce bu haksız uygulamadan geri dönmeleridir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.