CSA’nın Projesi Merkezefendi’de Başlıyor

CSA’nın Projesi Merkezefendi’de Başlıyor

Abalıoğlu Holding Kurumsal ve Sosyal Projeler Müdürü Ercüment Erdem ile CSA Vakfı Yöneticisi Sema Yılmaztürk, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı yaptılar.

A+A-

Cafer Sadık Abalıoğlu (CSA) Eğitim ve Kültür Vakfı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca desteklenen "Yükselen Genç Yazarlar" projesini Pamukkale ve Merkezefendi'deki Liselerde hayata geçirecek. Katılım için son başvuru tarihi 20 Mart olarak açıklandı.

Erdem, Yükselen Genç Yazarlar projesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklendiğini, bu projeye Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerindeki resmi liselerin 9 ve 10. sınıflarına devam eden öğrencilerin katılabileceğini söyledi. Erdem, vakıf olarak bu tür projeleri önemsediklerini, geçmiş yıllarda "Haydi Anne Sen de Oku" konulu bir projeyi uyguladıklarını, okumayı teşvik anlamında bu projenin yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

Özgüvenleri Artacak

CSA Eğitim ve Kültür Vakfı Yöneticisi Sema Yılmaztürk ise. projeyle yazmaya hevesli yetenekli öğrencilerin özgüvenlerini artırmaya, sanatsal etkin olarak katılmalarına, edebiyat alanında eğitim almalarına, yazarlık potansiyellerini keşfetmelerine katkıda bulunmak istediklerini ifade etti.

Projenin duyurusunun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda yapıldığını bildiren Yılmaztürk. "Katılım için son başvuru tarihi 20 Mart'tır. Hedef kitledeki öğrencilerin yazacağı evrensel ve insani değerler temasına değinen öykülerle vakfımıza yapacağı başvurular seçici kurul tarafından değerlendirilip. 20 öğrenci belirlenerek atölye çalışmasına davet edilecek" dedi. Yılmaztürk. en iyi öykünün poster haline getirileceğini, ayrıca atölye çalışmasına katılacak 20 öğrencinin eserlerin bir kitapta toplanacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.