Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çok Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çok Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Huber Köşkü'nden video konferans yöntemi ile yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne sonrasında açıklamalarda bulundu.

A+A-

Seyahat Sınırı Kalktı Mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Haziran itibariyle tüm illerdeki seyahat sınırlamasının kalktığını ifade etti.

Restoran ve Kafeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Haziran itibariyle Restoran ve Kafelerin açılacağını dile getirdi.

Kamu Çalışma Saatleri

Erdoğan kamu çalışanlarının da normal çalışmaya başlayacağını belirtti. 1 Haziran'dan itibaren restoran ve kafe gibi yerlerin de saat 22:00'ye kadar açılabileceğini belirten Erdoğan, nargile kafelerin kapsam dışı olduğunu belirtti.

Park ve Milli Parklar

Plajlar, milli parklar, bahçeler 1 Haziran'da faaliyete geçebilecek. Müze ve ören yerleri de 1 Haziran'da açılıyor. Hayvan satış yerleri 1 Haziran, hipodromlar 10 Haziran'da yeniden faaliyete geçebilecek. Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar kaldırılmıştır.

Kreşler

Kreşler ve gündüz bakımevleri de 1 Haziran itibariyle açılacak.

Deniz Turizmi

Deniz turizmi balıkçılığı ve taşımacılığı ile ilgili sınırlamalar belirlenen kurallar dahilinde kaldırılmıştır. Sürücü ve benzeri kurslar 1 Haziran'dan itibaren, kütüphaneler, gençlik merkezleri, kampları, kıraathaneler 1 Haziran'dan itibaren belirlenen şartlar dahilinde faaliyetlerini sürdürebilecektir.

Konserler

Açık havada konserler, yine saat 24.00 ile sınırlı olmak üzere başlayabilecektir. Tüm bu hususlarla ilgili ayrıntılı açıklamaları ilgili kurumlarımız kamuoyuyla paylaşacaktır.

Aldığımız kararların ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yeni normal düzeninde maske, mesafe ve temizlik. Bu hususları aman ihmal etmeyin. Muhakkak maske ile dolaşalım, muhakkak fiziki mesafeye dikkat edelim, muhakkak temizliğe dikkat edelim. Bunlar bizim üç vazgeçilmezimizdir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum