Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Programı Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Programı Belli Oldu

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde milletvekili adayı belirleme süreci devam ediyor. Temayül yoklaması ve mülakatların ardından aday tespit çalışmaları kapsamına sivil toplum kuruluşları da dahil edildi.

A+A-

Söz sırası STK’larda

 

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde milletvekili adayı belirleme süreci devam ediyor. Temayül yoklaması ve mülakatların ardından aday tespit çalışmaları kapsamına sivil toplum kuruluşları da dahil edildi.

 

AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin,23 Mart 2015 pazartesi günü Denizli’deki sivil toplum kuruluşlarının oy kullanacağı temayül yoklamasının gerçekleştireceğini söyledi. AK Parti il binasında saat 09.00’da başlayıp 17.00’de tamamlanacak dernek, vakıf ve meslek kuruluşlarının temcilerinin katılımı ile yapılacak temayül yoklaması ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Tin, 07 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili genel seçimlerine yönelik partide halen aday belirleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Tin, “Süreç kapsamında temayül yoklaması ve mülakatlar gerçekleştirilmiş olup ara komisyonlar çalışmalarını sürdürmektedir. Partimiz yine bu bağlamda aday tespit çalışmaları sürecine sivil toplum kuruluşlarının da dahil edilmesi kararını almıştır. Bu karar gereği bütün Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli’de de 23 Mart Pazartesi Günü dernek, vakıf ve meslek kuruluşlarının yönetim kurulu üyelerine dönük genel merkezimizin aldığı karar doğrultusunda temayül yoklaması yapılacaktır” dedi.

 

STK’LAR DA SÜRECE DAHİL EDİLDİ

 

Sivil toplum kuruluşlarının sürece dahil edilmesinin önemine değinen Başkan Tin, “Demokrasinin önemli bir parçası olan sivil toplum kuruluşlarımızın mensuplarının ilimizi temsil edecek milletvekillerini belirleme sürecindeki tercihleri, AK Partimizin her zamanki gibi diğer partilerden farkını ortaya koyan önemli bir husus olacaktır. Sadece parti üyeleri ile yapılan temayül ile yetinmeyip toplumun tüm kesimlerinin bu sürece dahil edilmesi ve milletvekili adaylarının, geniş bir kitlenin tercihleri alınarak belirlenmesi demokrasinin kalıcılığı ve sürekliliğine ve Yeni Türkiye hayalimize önemli bir katkı olacaktır. Bu süreç, beraberinde sivil toplum kuruluşlarının da milletvekili aday belirlenmesinde söz sahibi olmasını sağlayacaktır. Temayül yoklamamız görüşü ne olursa olsun bütün sivil toplum kuruluşlarına açıktır. Buradan davet yapıyoruz. Temayülde mevcut tüm aday adaylarımızın ismi yazılabilecek. Gelip parti binamızda en az 3, en çok 7 ismi yazabilirler. Mevcut aday adaylarının dışında isimler de yazılabilecek. Sonuçlar açıklanmayacak. Değerlendirmeyi genel merkezimiz yapacak. Şu da unutulmasın ki, genel merkezimiz değerlendirmeye tabi tutmayacağı hiçbir işlemi yapmaz. ” dedi.

 

ERDOĞAN’IN PROGRAMI BELLİ OLDU

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişi ile ilgili program hakkında da bilgiler veren Başkan Tin, “İstanbul’dan Denizli’ye hareket edecek olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Çardak Havalimanında karşılanacak. Buradan 11. Motorlu Tugay ve Garnizon Komutanlığını ziyaret edecek Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Çınar meydanında toplu açılış ve Cumhurbaşkanlığı Ormanı Sertifika törenine katılacak ve halka hitap edecek. Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek Cumhurbaşkanımız Erdoğan, ardından Denizli Valiliğini ziyaret edecek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Anemon Otel’de düzenlenecek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yer alacağı akşam yemeğine katılacak Cumhurbaşkanımız Erdoğan ilimizden ayrılacak dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.