Cumhuriyet: Aydınlık Geleceğimizin En Önemli Güvencesi

Cumhuriyet: Aydınlık Geleceğimizin En Önemli Güvencesi

Denizli Barosu Başkanı Avukat Müjdat İlhan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebeti ile bir mesaj paylaştı.

A+A-

Başkan İlhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bugün, ulusumuzun eseri, milletimizin gururu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti 97. Yaşında… Bu onurla günün coşkusunu hala büyük bir heyecanla yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919‘da Samsun‘a çıkışıyla başlayan milli mücadele ile milli uyanış süreci başlamış, bir ulusun yeniden dirilişi gözler önüne serilmiştir. Milli kongrelerimiz ve Kurtuluş Savaşımız Cumhuriyetimizin temelini oluşturmuş, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edilmiştir. Türk milleti zorluklarla karanlıktan aydınlığa çıkmış, içten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı mücadele etmiş, kanı ve canı pahasına Cumhuriyetimizi kurmuştur. Ulu Önder Atatürk de “Az zamanda çok büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir.” sözleriyle Cumhuriyeti ilan etmiştir.

Aynı azim ve kararlılıkla

Cumhuriyet, demokratik bir ülkenin bozulmaz simgesidir; Türkiye‘nin çağdaş ve demokratik bir ülke olmasının, aydınlık geleceğimizin en önemli güvencesidir. Türk Milletinin kurduğu ve bizlere emanet ettiği, Cumhuriyetimizi Ulu Önder Atatürk'ün ilke ve inkılapları ışığında çağdaş, sosyal, demokratik bir hukuk devleti olarak geliştirmek, yükseltmek, korumak ve savunmak hepimizin görevidir. Bizler de Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak için geleceğe ümitle, inançla, gayretle aynı azim ve kararlılıkla yüceltmeye devam edeceğiz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; Cumhuriyetimizi var eden Türk milletimizi, Cumhuriyetimizin kurucularını, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyor; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı canı gönülden kutluyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.